miercuri 17 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateVIZITĂ DE STUDIU...

VIZITĂ DE STUDIU A UNEI DELEGAŢII DIN UNGARIA LA ȘCOALA DE AGENȚI DE PENITENCIARE DIN TÂRGU-OCNA

bex 5

În vederea consolidării și permanentizării procesului de colaborare și cooperare cu sistemele penitenciare din străinătate şi intensificarea procesului de modernizare a Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu-Ocna (SNPAP), o delegație din cadrul Penitenciarului Allampuszta din Ungaria, însoţită de către directorul adjunct economico-administrativ şi seful biroului resurse umane din cadrul Penitenciarului Miercurea-Ciuc, au efectuat o vizită de lucru la instituțiile penitenciare din Târgu-Ocna.

Joi, 14 noiembrie 2013, delegaţia s-a aflat la școala care pregătește agenții de penitenciare, iar vizita a avut ca scop documentarea membrilor delegaţiei din Ungaria cu privire la sistemul românesc de selecţie şi formare iniţială a personalului de penitenciare.

,,Școala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna se află într-un proces firesc şi necesar de modernizare şi aliniere a standardelor proprii la cele europene, iar dezvoltarea unor relaţii durabile şi de perspectivă cu sisteme penitenciare din străinătate şi în special din Europa, reprezintă o sursă importantă de inspiraţie pentru procesul de modernizare instituţională si o modalitate funcţională de a găsi modele de bune practici care deja şi-au demonstrat viabilitatea în spaţiul european actual”, a declarat inspector principal de penitenciare Silvia Vătavu, purtătorul de cuvânt al SNPAP Târgu-Ocna.
În prezent, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu-Ocna (singura de acest gen din România), instituţie de învăţământ postliceal militar acreditată prin ordin al Ministrului Educaţiei Naţionale, oferă viitorilor agenţi de penitenciare pregătirea specifică domeniului execuţional penal.

Astfel, SNPAP Târgu-Ocna asigură, prin cursuri postliceale ,,de zi”, cu durata de un an şcolar, pregătirea a 200 de tineri elevi din România (170 bărbați și 30 femei) și 10 tineri elevi din Republica Moldova (9 bărbați și o femeie) în calificarea profesională de „agent de penitenciare”, nivel 3, în concordanţă cu prevederile stipulate în ,,Legea educaţiei naţionale Nr. 1/2011”.

Romulus Dan Busnea

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...