luni 15 iulie 2024

.

Sfaturi de la Europol...

Europol este agenția Uniunii Europene pentru cooperare în materie de aplicare a legii....

Cum eficientizezi consumul de...

Eficientizarea inseamna sa economisesti cu cap, fara sa renunti la confort. Poti consuma...

Două suplimente alimentare pentru...

Suplimentele alimentare au câștigat popularitate în rândul persoanelor preocupate de sănătate și de...

Ce mai dăm de...

Pisica ar trebui, normal, să prindă șoareci, și, deci, să nu avem noi...
AcasăCoolturaVolumul cu numarul...

Volumul cu numarul 100 al unuia dintre marii oameni de cultura ai Romaniei a fost tiparit la Onesti

In urma cu doi ani, reputatul profesor, muzicolog, compozitor, lexicograf si critic muzical Viorel Cosma, care va implini pe 30 martie a.c. venerabila varsta de 90 de ani, si-a lansat in aula Palatului Cantacuzino volumul monografic dedicat unei alte mari personalitati ale culturii romane, cel care a fost celebrul muzician, compozitor si dirijor de ansamblu coral roman, dirijor si director pe viata al Corului National de Camera “Madrigal”, Marin Constantin.

Intitulata “Dirijorul Marin Cosntantin – Portret eseistic”, cartea maestrului Viorel Cosma este cea cu numarul 100 pe care domnia sa a publicat-o de-a lungul intregii sale activitati publicistice si muzicale, o monografie ce cuprinde datele biografice si parcursul artistic al lui Marin Cosntantin, la care se adauga cronicile concertelor sustinute de-a lungul timpului si lista discografica si a repertoriului Corului “Madrigal”, un bogat si diversificat repertoriu, ce leaga epoca Renasterii de cea a muzicii contemporane.

Aparuta sub egida Editurii si Tipografiei “Magic Print” din municipiul Onesti, in conditii grafice de exceptie (in format editie de lux), cartea insereaza in cele peste 300 de pagini ale sale o frumoasa colectie de fotografii care sustin textul, din care peste 100 de pagini cuprind documente de mare valoare muzicala (repertoriul corului ce include peste 900 de piese!, afise si programe de concerte, bibliografie, discografie si filmografie).

“Cred ca Marin Constantin merita cu prisosinta aceasta carte si sunt convins ca efectul acestei lucrari este foarte promitator pentru viitorul muzicologiei românesti. Unul dintre lucrurile noi, importante pe care le aduce aceasta monografie este faptul ca în capitolul central al cartii, am facut comparatia între sapte mari dirijori de cor ai României din ultimii 200 de ani, încercând sa descopar astfel omul de sinteza care a fost Marin Constantin. A fost o munca dificila, dar sunt bucuros ca am reusit sa duc la bun sfarsit si acest proiect, necesar si in acelasi timp vital as zice, pentru istoria muzicii romanesti. Nu in ultimul rand, vreau sa multumesc pe aceasta cale Editurii si Tipografiei Magic Print din Onesti, care a realizat una dintre cele mai frumoase si mai atragatoare carti din ultimii ani, un adevarat dar oferit mintii si privirii”, a spus Viorel Cosma cu prilejul lansarii ineditului volum.

“Conceptele dupa care se orienteaza editura noastra in alegerea unor titluri cat mai diverse si mai atractive spre lectura cititorului sunt competenta, seriozitatea, un program editorial coerent, precum si respectarea unor standarde de calitate grafice si tipografice ridicate. Toate aceste principii pe care le aplicam sunt menite sa satisfaca exigentele tot mai mari ale pietii de carte, una care, in ciua atator mijloace de comunicare mass-media, este in continua crestere si diversificare. Cu aceasta ocazie, tin sa le multumesc colegilor mei pentru profesionalismul si abnegatia de care dau dovada in activitatea lor de zi cu zi, tuturor colaboratorilor nostri pentru aportul lor la realizarea proiectelor propuse”, a declarat ing. Maria Dohotaru, directorul general al editurii si tipografiei onestene “Magic Print”, una dintre cele mai cunoscute si mai apreciate din tara, dar si din Republica Moldova. Este de remarcat si faptul ca aici sunt tiparite o buna parte din cartile editate de Academia Romana, cel mai inalt for de stiinta si cultura din Romania.

Managerul Maria Dohotaru este totodata, nu numai un cunoscut editor, dar si un apreciat autor de carte, printre volumele scrise numarandu-se: “Destine in oglinda” (roman autobiografic ), “Crucea Mântuirii Neamului Românesc – Monument al unitatii si demnitatii noastre nationale”, “Borzesti – Ctitoria lui Stefan cel Mare (impreuna cu Victor Marinovici) etc.

“Magic Print” a fost si singura editura care si-a manifestat interesul pentru publicarea unei ample lucrari, fundamentala pentru istoria arhitecturii romanesti intitulata “Arhitectii si Exilul”, care il are ca autor pe Adrian Mahu, doctor in arhitectura, carte ce insumeaza 448 de pagini cu peste 800 de imagini color. Printre prestigioasele personalitati ale literaturii contemporane care au publicat mai multe romane si lucrarii stiintifice la “Magic Print”, se numara si prof.univ.dr. Mihail Diaconescu, acesta fiind considerat de catre parintele Dumitru Staniloaie “cel mai reprezentativ scriitor al spiritualitatii românesti, începator al scrisului nostru viitor”.

Romulus Dan Busnea 18

De citit!

Paradă de datini și obiceiuri de iarnă pe Valea Trotușului

Întreaga vale a Trotușului a îmbrăcat straiele marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, Crăciunul.În toată această perioadă și până la finele anului 2017, în localitățile din această frumoasă zonă au răsunat glasurile colindătorilor, într-o atmosferă de de voie...

,,Zilele Orașului Comănești” – Programul complet al manifestărilor

"Zilele orasului Comanesti 2017” (4 - 6 august) încep astăzi, 4 august, la ora 10.30, cu un ceremonial militar-religios închinat eroilor căzuți în Primul Război Mondial, care va avea loc la Cimitirul Internațional al Eroilor din Comănești, cu participarea...

Zilele Orașului Comănești 2017

Un weekend incendiar îi așteaptă pe comăneșteni, care sunt invitați de către oficialitățile locale la o nouă ediție a manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Orașului”.Astfel, în cele trei zile de sărbătoare (4 - 6 august), localnicii, dar și cei...