marți 20 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateVoluntari moineșteni, angrenați...

Voluntari moineșteni, angrenați în reabilitarea spațiilor de învățământ

CV3

,,Campionatul de voluntariat OMV Petrom 2014” antrenează și angajații de la Moinești ai acestei puternice companii. Managerul Sectorului 29 Tazlău, ing. Stefan-Cezar Vascan a propus proiectul ,,Reabilitare spații învățământ Liceul Teoretic `Spiru Haret`”, care s-a dovedit a fi foarte realist, întrucât liceul a primit o finanțare de 2000 euro.

Banii sunt destinați pentru materiale conform necesităților prevăzute. Partea cea mai interesantă este voluntariatul care însuflețește și reunește tineri și maturi, elevi interesați în voluntariat și specialiști în meseria de zugrav, tâmplar, vopsitor, etc.

În cadrul proiectului sunt prevăzute lucrări de reparații și finisare a unui număr de șapte săli de clasă, cinci holuri, patru toalete, două vestiare din sala de sport, precum și vopsirea gradenei și a gardului împrejmuitor al terenului de sport al liceului.

CV1

Perioada de derulare a proiectului este 1 septembrie – 13 noiembrie 2014, iar prima acțiune s-a desfășurat deja. Cei 58 de voluntari care au dat startul în acest proiect au fost angajați OMV Petrom, copii din cadrul proiectului ,,Olimpicii Petrom” la care s-au alăturat elevii liceului moineștean.

,,Dacă în prima etapă (12 – 13 septembrie) s-a finalizat renovarea a trei săli clasă, a două toalete, a unui hol, vopsirea gradenei și a doi stâlpi de baschet de pe terenul de sport, urmează cea de-a doua etapă (23 – 24 octombrie), în care vom rezolva împreună cu voluntari Petrom, liceeni, părinți și diriginți, restul lucrărilor din proiect. În săptămâna 20 – 24 octombrie îi chemăm pe voluntarii moineșteni la organizarea lucrărilor pentru alte săli de curs, cabinete, vestiare, toalete”, a declarat prof. Adriana Căzănel, directorul Liceului Teoretic ,,Spiru Haret” Moinești.

Potrivit site-ului ,,România Pozitivă – De bine despre România”, la începutul acestui an, Petrom a fost premiată în Statele Unite ale Americii pentru cel mai bun program de voluntariat corporatist, cu proiectul ,,Campionatul de voluntariat”, o platformă care oferă angajaților oportunități concrete de implicare în problemele comunităților în care ei trăiesc, fie în calitate de voluntari sau de inițiatori ai unor programe de dezvoltare comunitară locale.

În 2013, același proiect a fost recunoscut la Romanian CSR Awards ca „Cea mai bună campanie internă de CSR”. De la debutul său din 2011, în competiție s-au implicat peste 2.000 de angajați Petrom care și-au dedicat timpul și energia unor cauze precum protecția mediului, susținerea categoriilor defavorizate sau identificarea unor oportunități de dezvoltare comunitară. În cadrul Campionatului de voluntariat au luat naștere primul festival de tradiții și meșteșuguri de la Clejani sau prima competiție de ciclism montan de la Zemeș, devenită o tradiție anuală pentru iubitorii acestui sport.

Romulus Dan BUSNEA

De citit!

CRAB preia controlul asupra Rezervei de Apă din Bacău – Un pas semnificativ pentru siguranța alimentării cu apă în municipiu

Primarul Lucian Viziteu anunță că "Rezerva de apă a municipiului Bacău" a fost predată către Compania Regională de Apă Bacău (CRAB), punând în aplicare hotărârea instanței judecătorești care a validat decizia municipalității. Această mutare transferă responsabilitatea asupra debitului, prețului...

Pompierii băcăuani, eroi în weekend: 71 de intervenții în intervalul 16-19 Februarie”

În perioada 16-19 februarie a.c., pompierii din Bacău au desfășurat un efort remarcabil, răspunzând prompt la 71 de solicitări primite prin Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.Cea mai frecventă intervenție a fost acordarea ajutorului medical de urgență, totalizând...

Protejându-ne împotriva gripei de tip A: Importanța vaccinului antigripal

Gripa de tip A reprezintă o preocupare constantă pentru sănătatea publică, având capacitatea de a provoca epidemii și pandemii grave. Cu toate că simptomele gripei pot fi asemănătoare cu cele ale unei răceli obișnuite, gripa de tip A poate...