17.8 C
Bacau

Voluntari moineșteni, angrenați în reabilitarea spațiilor de învățământ

De stiut!

CV3

,,Campionatul de voluntariat OMV Petrom 2014” antrenează și angajații de la Moinești ai acestei puternice companii. Managerul Sectorului 29 Tazlău, ing. Stefan-Cezar Vascan a propus proiectul ,,Reabilitare spații învățământ Liceul Teoretic `Spiru Haret`”, care s-a dovedit a fi foarte realist, întrucât liceul a primit o finanțare de 2000 euro.

Banii sunt destinați pentru materiale conform necesităților prevăzute. Partea cea mai interesantă este voluntariatul care însuflețește și reunește tineri și maturi, elevi interesați în voluntariat și specialiști în meseria de zugrav, tâmplar, vopsitor, etc.

În cadrul proiectului sunt prevăzute lucrări de reparații și finisare a unui număr de șapte săli de clasă, cinci holuri, patru toalete, două vestiare din sala de sport, precum și vopsirea gradenei și a gardului împrejmuitor al terenului de sport al liceului.

CV1

Perioada de derulare a proiectului este 1 septembrie – 13 noiembrie 2014, iar prima acțiune s-a desfășurat deja. Cei 58 de voluntari care au dat startul în acest proiect au fost angajați OMV Petrom, copii din cadrul proiectului ,,Olimpicii Petrom” la care s-au alăturat elevii liceului moineștean.

,,Dacă în prima etapă (12 – 13 septembrie) s-a finalizat renovarea a trei săli clasă, a două toalete, a unui hol, vopsirea gradenei și a doi stâlpi de baschet de pe terenul de sport, urmează cea de-a doua etapă (23 – 24 octombrie), în care vom rezolva împreună cu voluntari Petrom, liceeni, părinți și diriginți, restul lucrărilor din proiect. În săptămâna 20 – 24 octombrie îi chemăm pe voluntarii moineșteni la organizarea lucrărilor pentru alte săli de curs, cabinete, vestiare, toalete”, a declarat prof. Adriana Căzănel, directorul Liceului Teoretic ,,Spiru Haret” Moinești.

Potrivit site-ului ,,România Pozitivă – De bine despre România”, la începutul acestui an, Petrom a fost premiată în Statele Unite ale Americii pentru cel mai bun program de voluntariat corporatist, cu proiectul ,,Campionatul de voluntariat”, o platformă care oferă angajaților oportunități concrete de implicare în problemele comunităților în care ei trăiesc, fie în calitate de voluntari sau de inițiatori ai unor programe de dezvoltare comunitară locale.

În 2013, același proiect a fost recunoscut la Romanian CSR Awards ca „Cea mai bună campanie internă de CSR”. De la debutul său din 2011, în competiție s-au implicat peste 2.000 de angajați Petrom care și-au dedicat timpul și energia unor cauze precum protecția mediului, susținerea categoriilor defavorizate sau identificarea unor oportunități de dezvoltare comunitară. În cadrul Campionatului de voluntariat au luat naștere primul festival de tradiții și meșteșuguri de la Clejani sau prima competiție de ciclism montan de la Zemeș, devenită o tradiție anuală pentru iubitorii acestui sport.

Romulus Dan BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri