duminică, septembrie 24, 2023

Lacul Balatau (lacul Bolatau) din Muntii Nemira

Lacul Bălătău (este cunoscut de catre localnici...

Ce trebuie să știți despre proiectoarele LED?

Proiectorul LED este un dispozitiv care utilizează...

Ce sunt dozatoarele de etichete

Pâna pe la finele secolului al XIX-lea,...

Voluntarii Centrului ,,Europe Direct” Târgoviște, în vizită de lucru la omologii săi din Comănești

ActualitateVoluntarii Centrului ,,Europe Direct” Târgoviște, în vizită de lucru la omologii săi din Comănești
- Advertisement -

CIED 1

Voluntarii Centrului de Informare Europeană ,,Europe Direct” Târgoviște, împreună cu bibliotecari dâmbovițeni au participat în perioada 28 – 30 septembrie a.c., la un schimb de experiență cu voluntarii Centrului ,,Europe Direct” Comăneşti.

Activitatea a fost una deosebită, dovedind încă o dată, rolul foarte important pe care îl joacă centrele din întreaga țară în formarea tinerilor ca ,,ambasadori” ai Uniunii Europene și ai politicilor pe care aceasta le promovează.

În cele trei zile ale schimbului de experiență, delegația târgovișteană a participat la activitățile și sesiunile de comunicări organizate de echipa centrului din Comănești și au au întreprins o serie de vizite cu scop informativ la instituțiile publice din oraș, precum și la principalul obiectiv turistic și istoric al urbei, Muzeul de Etnografie și Artă ,,Dimitrie Ghika”. La sediul primăriei, voluntarii au fost primiți de dl Viorel Miron, edilul orașului, care a fost alături de oaspeții târgovișteni și pe parcursul celorlalte zile.

Gazda vizitelor tinerilor târgovișteni a fost coordonatorul Centrului ,,Europe Direct” Comănești, Narcis Jitaru, care, asemenea managerului ,,Europe Direct” Târgoviște, Vlăduț Andreescu, și-a format o echipă de 40 de voluntari, mereu angrenați în activități desfășurate pentru binele comunității lor.

,,Pentru noi, toți cei din arealul Văii Trotușului, existența și funcționarea Centrului `Europe Direct` Comănești contribuie din plin la îmbogățirea cunoștințelor noastre despre ideea de voluntariat și socializare, despre modul în care se pot implementa și finaliza cu succes proiectele și politicile europene. Tocmai de aceea, astfel de schimburi de bune practici și întâlniri regionale pe teme europene nu pot fi decât benefice în diseminarea informațiilor în rândul comunităților locale. Cu această ocazie am putut constata că în mare, activitățile celor două centre sunt asemănătoare, însă, dacă cei de la Târgoviște lucrează în mare parte cu bibliotecile, cu voluntarii, noi lucrăm mai mult cu instituțiile publice, pentru că structura noastră gazdă este o primărie”, a precizat Narcis Jitaru.

La rândul lui, managerul Centrului ,,Europe Direct” Târgoviște, Vlăduț Andreescu, a fost foarte încântat de primirea echipei de la Comănești: ,,În fiecare an, centrul nostru organizează activități la nivel național și chiar internațional, precum și o serie de vizite de documentare și de informare, dar și de schimburi de experiență, pentru dobândirea de noi cunoștințe și deprinderi practice, așa cum se întâmplă la Centrul `Europe Direct` Comănești, unde am fost primiți nu numai cu multă căldură, dar am și fost înconjurați de oameni care dăruiesc foarte mult celor de lângă ei.

Asta se vede și din atitudinea pe care o au voluntarii pregătiți în cadrul centrului de la Comănești, prin ceea ce realizează ei, prin prezentările pe care le-am văzut. Cred că și noi ar trebui să desfășurăm mai multe activități în aer liber, întrucât mișcarea, jocurile, competițiile artistice și sportive atrag tot mai mulți participanți, înlesnind o mai bună comunicare și socializare. În acest sens, punem la cale un set de activități pe care dorim să le desfășurăm în parteneriat, începând cu 2015”. Acesta a mai spus că pregătește, în colaborare cu omologul său din Comănești, un schimb de experiență pentru mass media locală, despre care va dezvălui mai multe după aprobarea proiectului.

Romulus Dan BUSNEA

Alte titluri