Vremea rea stinge lumina in Moldova. Trei localitati din judetul Bacau au ramas fara electricitate

Condiţiile meteorologice nefavorabile înregistrate în ultimele 24 de ore au provocat mai multe avarii în reţelele de electricitate din zona Moldova prin ruperea de conductoare, elemente de izolaţie şi de susţinere.

Drept urmare, la ora 14.00 erau afectate total sau parţial 14 linii aeriene de medie tensiune, nefiind alimentate cu energie electrică aproximativ 270 posturi de transformare din 51 de localităţi. Cele mai afectate judeţe sunt Vaslui (22 localităţi) şi Botoşani (13 localităţi).

În judeţul Iaşi sunt sapte localităţi nealimentate cu energie electrică, în Suceava 6, iar în Bacău sunt 3 localităţi. În judeţul Neamţ nu exista la această oră localităţi nealimentate integral cu energie electrică.

Echipele companiei E.On au fost suplimentate şi acţionează în continuare, dar există posibilitatea ca în unele zone, urmare a accesului dificil cauzat de drumurile înzăpezite şi viscol, intervenţia să se facă cu întârziere.

Având în vedere că în continuare condiţiile meteorologice sunt vitrege (rafale puternice de vânt ce viscolsc şi spulberă zăpada, vizibilitate scăzută) nu este exclus să apară şi alte încidente, cu afectarea alimentării cu energie şi în alte zone.