joi 11 iulie 2024

.

Totul despre cauciucurile de...

Prin Ordonanţa Guvernului nr. 5/2011 a fost modificată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului...

Ce greșeli facem când...

Vrem să ne vindem mașina și ne grăbim să o facem. Vrem să...

Când trebuie să căutăm...

Probabil ați văzut unele etichete de pe produse pe care scrie "fără gluten"....

Tot ce trebuie să...

Până acum vreo 10-15 ani, ca să-ți vinzi mașina în România trebuia să...
AcasăOrasulVremea se mai...

Vremea se mai incalzeste putin

La nivelul judeţului Bacău, în urma manifestării fenomenelor meteorologice specifice iernii de viscol şi ninsori, potrivit prognozelor meteo, nu sunt localităţi în care să fie afectată alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale şi se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile naţionale şi judeţene.
În conformitate cu atenţionarea meteorologică “cod galben” transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Moldova, astăzi, 19.01.2013, în intervalul orar 08.00 – 15.00, va ninge în zona de munte. Vântul va prezenta intensificări locale, temporare, ce vor atinge şi depăşi, la rafală, viteze de 55 – 60 km/h şi va continua să sufle tare la munte (peste 90 km/h), viscolind şi spulberând zăpada.

In judeţul Bacău s-au înregistrat temperaturi în uşoară creştere, în această dimineaţă atingându-se valori minime de până la – 1 ° C. S-au semnalat, în cursul nopţii, ninsori şi uşoare intensificări ale vântului, cerul fiind în continuare acoperit sau parţial înnorat.

Pe drumurile naţionale din judeţ se circulă pe un carosabil uscat în mare parte, alternând şi cu porţiuni umede. Pe timpul nopţii s-a acţionat cu 14 răspânditoare cu lamă, pentru împrăştierea de material antiderapant în zonele de risc expuse formării poleiului.

Pe majoritatea drumurilor judeţene se circulă în condiţii de iarnă pe un carosabil cu zăpadă bătătorită.

Se acţionează în continuare în special în zonele de risc la înzăpezire în condiţii de vânt cu 16 auto cu răspânditor şi lamă şi 7 încărcătoare frontale – pentru lărgirea drumurilor, îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi împrăştierea de material antiderapant.

Se circulă anevoios, pe alocuri pe un singur sens, pe DJ 156 H Buhuşi – Runc, unde sunt suluri de zăpadă de cca.55 cm pe o distanţă de aproximativ 2 km. Se acţionează cu 1 auto cu lamă şi răspânditor.

În intervalul 18.01.2013, ora 08.00 – 19.01.2013, ora 05.00, au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale pentru conducători auto care au săvârşit diverse abateri, o sancţiune fiind pentru lipsa de anvelope de iarnă. Nu au fost sancţiuni pentru administratori de drumuri sau societăţi economice.
Pentru acţiunile de intervenţie, comandamentul operativ din judeţul Bacău a utilizat 65 de mijloace ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, Serviciului Judeţean de Drumuri al Consiliului Judeţean şi ale comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă. Au participat 160 de efective ale aceloraşi structuri şi servicii publice.

Pentru perioada următoarelor 48 ore, vremea se va menţine la valori ridicate, atingând temperaturi de până la + 2° C. după-amiaza, cerul va fi mai mult noros şi ninsorile vor mai fi semnalate local până la ora 15,00. Vântul va sufla de la slab la moderat dinspre nord. Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a informat toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din judeţul Bacău pentru a asigura în continuare permanenţa la primării şi a lua toate măsurile ce se impun pentru a se putea interveni la timp cu mijloace tehnice şi umane în situaţii deosebite (înzăpeziri). Sunt asigurate stocurile necesare de materiale antiderapante şi combustibil şi nu sunt semnalate, la această oră, probleme deosebite în ceea ce priveşte furnizarea utilităţilor publice (apă, căldură, curent electric, gaz metan).

Atragem atenţia conducătorilor auto aflaţi în trafic să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi să respecte indicaţiile lucrătorilor structurilor Ministerului Afacerilor Interne acolo unde este cazul şi situaţia o va impune, pentru prevenirea unor efecte negative ale fenomenelor hidrometeorologice anunţate.

În cazul apariţiei oricărui tip de risc care poate genera o situaţie de urgenţă, Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău la telefon 0234/550000 sau fax 0234/575053.

Carmen Cioltan
purtător de cuvânt – Instituţia Prefectului judeţului Bacău

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...