Vreti munca in strainatate? Mai multe tinere din Bacau au ajuns sa practice prostitutia in Marea Britanie

Trei persoane sunt suspectate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. că au racolat mai multe tinere pe care le-au transportat în Marea Britanie, unde le-au exploatat sexual.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în cooperare cu poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea D.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Bacău, în cursul zilei de ieri, au efectuat trei percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane suspectate de trafic de persoane şi proxenetism. Totodată, au fost puse în executare şi cinci mandate de aducere.

La acţiune s-a beneficiat de sprijinul poliţiştilor de la Secţia 5 Poliţie Rurală din cadrul I.P.J. Bacău, precum şi al luptătorilor de la Serviciile de Acţiuni Speciale Bacău şi Buzău.

Din cercetări, a rezultat că un bărbat de 36 de ani, din judeţul Bacău şi două tinere de 23 şi 27 de ani, din judeţul Buzău, în perioada 2012-2013 au recrutat, prin false promisiuni de obţinere a unor locuri de muncă în străinătate, mai multe tinere. Acestea au fost transportate şi cazate în Marea Britanie, unde au fost exploatate sexual.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Bacău au dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor trei suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de asociere în grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism.

Persoanele în cauză urmează să fie prezentate, astăzi, Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.