Zacuscă cu fasole boabe

101 copy

Zacusca n-a fost prinsă în planul de investiții pentru anul acesta. Am zis că îmi ajunge cea pregătită anul trecut, când am făcut două porții, una cu ghebe, alta cu hribi (găsiți povestea ei, aici). Între timp, mi-am mai schimbat optica, mai ales după ce am văzut o abundență de zacuște (bănuiesc că acesta este pluralul de la zacuscă, iar dexonline îmi confirmă bănuiala) în internetul mâncărurilor: cu fasole boabe uscată sau din conservă, cu boabe roșii sau albe, cu boabele pasate, întregi sau fifty-fifty (pe cele mai interesante le găsiți aici, aici, aici sau aici).

Am optat pentru fasolea gata fiartă, proaspăt scoasă din conservă…

Celor care au sărit deja în sus când au auzit de “fasole din conservă” pentru că E-uri și pentru că “chimicale” și “toxine”, le recomand să citească atent eticheta; o să constate cu surprindere că în cutiile respective se găsesc 3, maximum 4 ingrediente: boabe de fasole, apă, sare și, eventual, zahăr (răspunsurile gen “las’ că pun ei și alte chestii, da’ nu scriu”, vă rog să le păstrați pentru alții).

Toată povestea, aici.