miercuri 22 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarZacuscă cu ghebe

Zacuscă cu ghebe

Nu este pentru prima dată când prepar zacuscă. Am mai făcut zacuște (acesta este pluralul corect conform surselor menționate pe dexonline.ro, deși aș fi fost tentat să le zic zacuști) și în Lumea Veche (aici și aici), ba chiar și în Lumea Nouă. Partea frumoasă la gătirea acestui preparat de sorginte rusească (cel puțin în ceea ce privește denumirea) este că, indiferent cât de mult (ori ba) respecți măsurile tradiționale, iese întotdeauna altfel. Contează mai puțin raporturile între ingrediente, cât proveniența acestora. Într-un fel, e ca la vinuri. Același soi, cultivat pe același sol, conduce la rezultate diferite, în ani diferiți. Pentru că sunt mulți alți factori care influențează calitatea ingredientelor utilizate și evident a produsului finit, chiar folosind aceeași tehnologie de fabricație. Pe scurt, nici o zacuscă nu seamănă cu alta. Probabil acesta este și motivul pentru care, rareori, o zacuscă preparată la scară industrială ne satisface din toate punctele de vedere: aspect, culoare, consistență, gust ș.a.m.d. Și, tot din aceleași considerente, nu avem o producție de masă de zacuscă, realizată la scară industrială.

 
109

110

 

Continuarea, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....