sâmbătă 18 ianuarie 2025

.

Top 10 lucruri esențiale...

Mutarea într-o locuință nouă reprezintă o etapă plină de entuziasm, dar și de...

Lucruri pe care le...

Având în vedere că aproape jumătate dintre persoanele în vârstă au nevoie de...

Destinații de vacanță: Rânca

Rânca este o stațiune turistică în curs de dezvoltare, aflată pe raza orașului...

De ce dăm cadouri...

Dăruirea de cadouri în general este o tradiție străveche care a ajuns să...
AcasăCulinarZarzuela de Mariscos

Zarzuela de Mariscos

“Zarzuela” înseamnă literal un gen lirico-dramatic spaniol (asemănător cu opereta sau vodevilul, în care alternează scenele cântate cu cele vorbite) şi termenul redă foarte bine amestecul şi varietatea fructelor de mare şi a celorlalte ingrediente din această „operetă” gastronomică.

Pentru 4 – 6 porţii de zarzuela aveţi nevoie cam de aproape 1 kg de peşte şi fructe de mare (în total). Orice peşte cu carne albă (nu ton, nu somon) este potrivit acestei mâncări. Trebuie doar curăţat, filetat şi tăiat în bucăţi de 2,54 × 2,54 cm (1 × 1 inch). Puteţi folosi fructe de mare proaspete sau congelate, iar aici puteţi lăsa imaginaţia să zburde. Continuare …

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....