vineri 1 martie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt diversZeci de bacauani...

Zeci de bacauani au ramas fara permisele de port-arma, in urma verificarilor politistilor

În perioada 10 septembrie 2012 – 18 ianuarie a.c., Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R. a coordonat, la nivel naţional, o acţiune privind verificarea deţinătorilor legali de arme şi muniţii neletale supuse autorizării.

Scopul acţiunii a fost acela de asigurare a unui climat de legalitate, precum şi verificarea îndeplinirii condiţiilor care au stat la baza acordării dreptului persoanelor fizice, autorizate anterior intrării în vigoare a Legii nr. 117/2011, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor şi muniţiilor, republicată, de a deţine, purta şi folosi arme neletale supuse autorizării.

La nivelul județului Bacău sunt înregistraţi 1.471 deţinători de arme neletale supuse autorizării, peste 80 % fiind verificaţi în cadrul acţiunii.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu cei de la ordine publică, s-a dispus suspendarea dreptului de port şi folosire a armelor neletale supuse autorizării pentru 27 de persoane, conform prevederilor art. 59 alin. 2 lit. a din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, republicată, deoarece persoanele faţă de care s-a dispus această măsură sunt învinuite sau inculpate în cauze penale pentru fapte săvârşite cu intenţie, potrivit legislaţiei în vigoare.

De asemenea, faţă de 21 de persoane s-a dispus anularea dreptului de port şi folosire a armelor neletale supuse autorizării, conform prevederilor art. 59 alin. 1, lit. a din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, republicată.

În urma verificărilor efectuate, alți 32 de deținători au renunțat la dreptul de deținere , port și folosire a armelor și munițiilor neletale supuse autorizării.

De citit!

Furt calificat: Bărbat de 30 de ani, identificat și reținut de polițiștii din Bacău pentru sustragerea unei geante cu documente și bani

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune rapidă și eficientă, reușind să identifice și să rețină un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat....

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...