6.1 C
Bacău
luni, martie 27, 2023

Destinații de vacanță: Rânca

Rânca este o stațiune turistică în curs...

Plastilina: de la o joacă de copii, la joaca unor oameni mari

Plastilina este un material de modelare asemănător...

Zeci de bacauani au ramas fara permisele de port-arma, in urma verificarilor politistilor

Fapt diversZeci de bacauani au ramas fara permisele de port-arma, in urma verificarilor politistilor
- Advertisement -

În perioada 10 septembrie 2012 – 18 ianuarie a.c., Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R. a coordonat, la nivel naţional, o acţiune privind verificarea deţinătorilor legali de arme şi muniţii neletale supuse autorizării.

Scopul acţiunii a fost acela de asigurare a unui climat de legalitate, precum şi verificarea îndeplinirii condiţiilor care au stat la baza acordării dreptului persoanelor fizice, autorizate anterior intrării în vigoare a Legii nr. 117/2011, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor şi muniţiilor, republicată, de a deţine, purta şi folosi arme neletale supuse autorizării.

La nivelul județului Bacău sunt înregistraţi 1.471 deţinători de arme neletale supuse autorizării, peste 80 % fiind verificaţi în cadrul acţiunii.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu cei de la ordine publică, s-a dispus suspendarea dreptului de port şi folosire a armelor neletale supuse autorizării pentru 27 de persoane, conform prevederilor art. 59 alin. 2 lit. a din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, republicată, deoarece persoanele faţă de care s-a dispus această măsură sunt învinuite sau inculpate în cauze penale pentru fapte săvârşite cu intenţie, potrivit legislaţiei în vigoare.

De asemenea, faţă de 21 de persoane s-a dispus anularea dreptului de port şi folosire a armelor neletale supuse autorizării, conform prevederilor art. 59 alin. 1, lit. a din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, republicată.

În urma verificărilor efectuate, alți 32 de deținători au renunțat la dreptul de deținere , port și folosire a armelor și munițiilor neletale supuse autorizării.

Alte titluri