miercuri 10 iulie 2024

.

Privilegiul special al Asociatiilor...

Conform art. 2333 alin. (1) din Codul civil privilegiul este preferinţa acordată de...

Aventuri cu veiozele de...

Ah, ce mare brânză o veioză?! Nu-i așa? Ce poate fi atât de...

Cum să ne păstrăm...

Unghiile reflectă sănătatea noastră generală, motiv pentru care îngrijirea adecvată a unghiilor este...

Ce trebuie să știți...

Alegerea unei bijuterii nu este un lucru simplu, mai ales dacă e vorba...
AcasăActualitateInfractionalZeci de perchezitii...

Zeci de perchezitii pentru depistarea contrabandistilor de tigari

Zeci de locuinte din judetul Bacau au fost perchezitionate azi-dimineata pentru depistarea unor grupari implicate in contrabanda cu tigari. Aproape 100 de perchezitii au avut loc in judetele Botoşani, Suceava, Iaşi si Bacău.

În dimineaţa zilei de 27 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, împreună cu poliţişti ai Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani şi procurori D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoşani, au efectuat 98 de percheziţii, pe raza judeţelor Botoşani, Suceava, Iaşi, Bacău şi în municipiul Botoşani, la domiciliile mai multor persoane care sunt suspectate că fac parte dintr-o reţea impresionantă de distribuţie ilegală de ţigarete de contrabandă, de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova.

La acţiune au mai participat şi poliţişti ai Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, Bacău şi Bucureşti, ai Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Botoşani şi Iaşi şi ai Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi şi au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al specialiştilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi D.G.I.P.I.
Totodată acţiunea a fost sprijinită şi de luptătorii Inspectoratelor Judeţeane de Jandarmi Botoşani, Suceava şi Bacău.

În urma cercetărilor efectuate, în perioada 2011 – 2012 au fost identificate cinci grupări infracţionale, cu anumite conexiuni între ele, care au desfăşurat în mod repetat, activităţi de introducere în ţară, în mod ilegal, de cantităţi de ţigări peste limita prevăzută de lege, activităţi de colectare, deţinere, transport, preluare, depozitare şi vânzare a ţigărilor de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova, cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Ţigaretele erau disimulate în caroseria maşinii sau în locaşuri special amenajate atât de către o parte din membrii grupărilor, cât şi de cetăţeni ucraineni şi moldoveni.

După ce ţigările erau preluate şi transportate pe teritoriul României, erau depozitate temporar la domiciliul membrilor grupării sau în alte locaţii prestabilite, după care grupările infracţionale prin diverşi membri au realizat distribuţia acestora pe piaţa neagră, activitatea infracţională fiind planificată, conspirată şi având un caracter de continuitate şi o structură bine organizată, grupările infracţionale organizate, obţinând importante beneficii financiare în dauna bugetului de stat.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada 2011 – 2012, grupările infracţionale care au acţionat pe raza judeţelor Botoşani, Iaşi, Bacău, Suceava şi municipiul Bucureşti au introdus în ţară prin sustragere de la controlul vamal, peste 360 000 de pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina de diferite mărci.

În continuare sunt cercetate 92 de persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire, aderare, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...