duminică 23 iunie 2024

.

Pregătiri pentru reînceperea școlii:...

Cu zilele de vară care încep să se retragă treptat și frunzele care...

Cum alegem o baterie...

Alegerea unei baterii de bucătărie este dificilă. Diversitatea de stiluri, materiale și finisaje...

Ghid practic pentru pregătirea...

Primăvara aduce o explozie de energie în grădina noastră, iar pregătirea atentă a...

Aventuri cu veiozele de...

Ah, ce mare brânză o veioză?! Nu-i așa? Ce poate fi atât de...
AcasăFapt diversZi plina de...

Zi plina de incendii

Joi a fost o zi plina pentru pompierii bacauani, care au intervenit pentru stingerea mai multor incendii care au cuprins locuintele unor oameni.

Incendiu în comuna Podu Turcului

Joi, 20 decembrie, la ora 13.51, un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Podu Turcului a fost solicitat să intervină în comuna Podu Turcului, sat Bălăneşti, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinţa unui barbat vârstă de 43 de ani. Construcţia era cu pereţii din paiantă şi acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din plăci de azbociment.

În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă neprotejarea termică a coşului de fum faţă de materialele combustibile, au ars circa 2 mp perete din paiantă.

Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Podu Turcului.

Incendiu în comuna Bogdănești

Tot joi, la ora 14.00, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a fost solicitat să intervină localitatea Bogdăneşti pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală de producţie tuburi din ciment. Construcţia era cu pereţii din scândură şi acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă.

În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă amplasarea necorespunzătoare a unor materialele combustibile faţă de mijloace de încălzire, au ars circa 10 mp din acoperiş şi aproximativ 4 mp dintr-un perete lateral al halei.

Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bogdăneşti.

Incendiu în comuna Bereşti Tazlău

Joi, 20 decembrie 2012, la ora 23.42, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti a fost solicitat să intervină în comuna Bereşti Tazlău, sat Enăcheşti, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinţa numitului C. V., în vârstă de 84 de ani. Construcţia era cu pereţii din lemn şi paiantă şi acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă.
În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă un coş de fum deteriorat, au ars circa 5 mp din acoperişul casei. Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bereşti Tazlău.

Incendiu în comuna Palanca

Vineri, 21 decembrie, la ora 02.36, un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Comăneşti a fost solicitat să intervină în comuna Palanca, sat Popoiu, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţa. Construcţia era cu pereţii din paiantă şi acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă.

Din cauza drumului impracticabil, autospeciala de intervenţie nu a putut ajunge până la locul incendiului, echipajul fiind nevoit să parcurgă pe jos circa 800 de metri.

În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă un coş de fum deteriorat, au ars circa 10 mp acoperiş casă, bunuri electrocasnice şi mobilier din două camere şi s-au degradat pereţii în cele două camere.

Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Palanca.

Incendiu în municipiul Onești

Vineri, 21 decembrie, la ora 02.38, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a fost solicitat să intervină în municipiul Oneşti, strada Libertăţii, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în apartamentul unui barbat în vârstă de 31 de ani, situat la etajul I al unui imobil de tip P+4.

În momentul producerii incendiului, în apartament se afla numitul C. G., în vârstă de 60 de ani, socrul proprietarului, care s-a autoevacuat.

Din cauza fumului dens care a cuprins întreg palierul, au fost salvate 10 persoane – 8 adulţi şi 2 copii.

În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă efectul termic al unui cablu electric defect, au ars ori s-au degradat bunuri casnice şi electrocasnice din două camere.

La locul evenimentului s-a deplasat şi echipajul S.M.U.R.D. din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti, fără a fi necesară intervenţia acestuia.

De citit!

Reținere efectuată de polițiști, într-un dosar penal de infracțiuni contra persoanei

Polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate și au documentat activitatea infracțională a doi bărbați, din comuna Motoșeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă...

Polițist băcăuan, ghid pentru o expediție în Africa

În perioada 25-30 mai a.c, un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău s-a alăturat unei echipe de 23 de români care au participat la o expediție montană ce a avut ca obiectiv atingerea vârfului Uhuru Peak, de...

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...