vineri 12 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateZile de sarbatoare...

Zile de sarbatoare in orasele de pe Valea Trotusului

sa Sub genericul “Zilele Orasului Targu-Ocna” si “Zilele Orasului Comanesti”, in perioafa 15-18 august a.c., se vor desfasura o serie de manifestari cultural-artistice si sportive organizate de autoritatile locale din cele doua localitati, in parteneriat cu asociatii cultural-stiintifice si cluburi sportive.

La Targu-Ocna (16-18 august), programul va include printre altele, premierea cuplurilor care au implinit 50 de ani de casnicie, premierea unitatilor care s-au evidentiat in activitatea turistica, expozitie si lansare de carte (“Targul anilor romantici”, autor prof. Corneliu Stoica), expozitie de ilustratii si fotografii reprezentand evolutia in timp a orasului de la poalele Magurii.

Spectacolele artistice si sportive vor avea loc in Parcul Magura, pe scena urmand a concerta tinere talente locale, dar si Lavinia, Delia, DJ Proiect Feat Adela , DJ Rynno Feat Sylvia, Alb Negru, Corina, Ansamblul “Busuiocul”, All S Choir, Autentic, Mihaela Gurau. Cei prezenti vor avea parte si de cateva placute surprize oferite de catre organizatori: foc de artificii, iar in premiera, lansarea a zeci de lampioane zburatoare.

La Comanesti (15-18 august), programul va oferi participantilor la eveniment, o paleta larga de activitati culturale si stiintifice (Simpozionul Stiintific National “Dimitrie Ghica”), spectacole si activitat sportive (concursuri de sah, tenis de masa, de role si biciclete), dar si comemorative (Ceremonialul militar-religios inchinat eroilor care au cazut in timpul Primului Razboi Mondial, la care vor participa si atasatii militari ai ambasadelor Austriei, Germaniei, Ungariei si Rusiei – Cimitirul International al Eroilor).

Pe scena de la “Galion” (vineri, sambata si duminica, orele 16.00 – 23.00), vor urca artisti din toata tara, printre acestia numarandu-se: Voltaj, Bere Gratis, Bosqito, Corina, Lavinia, Delia, Sylvie, Dinu Maxer, Gabriel Dorobantu, Nicu Paleru, Gelu Voicu, George Cojocarescu, Vasilica Tataru, Autentic, ansambluri folclorice si artisti locali. Nu vor lipsi din program focul de tabara si focul de artificii sincronizat pe muzica. Vom reveni cu detalii.

Romulus Dan Busnea

De citit!

Paradă de datini și obiceiuri de iarnă pe Valea Trotușului

Întreaga vale a Trotușului a îmbrăcat straiele marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, Crăciunul.În toată această perioadă și până la finele anului 2017, în localitățile din această frumoasă zonă au răsunat glasurile colindătorilor, într-o atmosferă de de voie...

,,Zilele Orașului Comănești” – Programul complet al manifestărilor

"Zilele orasului Comanesti 2017” (4 - 6 august) încep astăzi, 4 august, la ora 10.30, cu un ceremonial militar-religios închinat eroilor căzuți în Primul Război Mondial, care va avea loc la Cimitirul Internațional al Eroilor din Comănești, cu participarea...

Zilele Orașului Comănești 2017

Un weekend incendiar îi așteaptă pe comăneșteni, care sunt invitați de către oficialitățile locale la o nouă ediție a manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Orașului”.Astfel, în cele trei zile de sărbătoare (4 - 6 august), localnicii, dar și cei...