22.3 C
Bacau

Zilele municipiului Moinești

De stiut!

M 2

În perioada 5 – 7 septembrie a.c., în municipiul Moinești au loc manifestările culturale ,,Zilele municipiului Moinești 2014”, în organizarea Primăriei și Consiliului Local Moinești, în parteneriat cu Asociația ,,Activ Moinești”.

Sărbătorile au o conotație aparte, întrucât în data de 8 septembrie este celebrată Nașterea Maicii Domnului, protectoarea și patroana spirituală a orașului, iar în acest an, Moineștiul împlinește 577 de ani de atestare documentară (1437), 93 de ani de la declararea sa drept comună urbană (1921) și 13 ani de când a devenit municipiu (2001).

Vineri, 5 septembrie, se va da startul în competițiile sportive care se vor derula pe întreg parcursul celor trei zile de festivități, întreceri ce vor debuta cu minicampionatul de fotbal (Stadionul Municipal), urmat de festivitatea de premiere a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie (Sala de Festivități a Primăriei).

Sâmbătă, 6 septembrie, locuitorii și oaspeții orașului sunt invitați să participe la cea de-a patra ediție a Festivalului Național de Muzică Populară și Dans ,,Moineșteanca” (Scena Stadion), tot sâmbătă urmând a avea loc și vernisajul Expoziției de Pictură și Sculptură a Taberei Internaționale ,,Artiștii Plastici în Moinești” (ediția a III-a), la Galeriile de Artă ,,Geneza”, cu începere de la ora 13.00.

Duminică, 7 septembrie, enoriașii și nu numai, sunt așteptați să participe la procesiunea religioasă ,,Calea Sfinților”, pe traseul Biserica ,,Sf. Petru și Pavel” din Găzărie – Troiță – Arta Meșteșugarilor – str. Zorilor – Biserica Spital – Catedrală și apoi să asiste la slujba arhierească susținută de PS Episcop-Vicar Ioachim Băcăuanul, cu ocazia aducerii spre închinare pentru prima dată în Moinești, a Sfintelor Moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie.

Pe scena amplasată în incinta stadionului, vor evolua artiști locali dar și nume consacrate ale muzicii românești: Elena Gheorghe, trupa ,,Narcotic Sound”, Mircea Baniciu, Vlad Cnejevici și Teo Boar, Corina, trupa ,,Alb Negru”.

Romulus Dan BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri