Zilele Orașului Comănești, 2015

C1

Primăria orașului Comănești, Asociația Cultural-Științifică ,,Dimitrie Ghika Comănești” și Centrul de Informare Europeană ,,Europe Direct Comănești” vă invită în zilele de 7 – 9 august să participați la ,,Zilele orașului Comănești”.
La Palatul Ghika vor avea loc mai multe manifestări sportive, ştiinţifice dar şi de decernare a unor titluri de cetăţean de onoare, iar spectacolele vor avea loc în pitoreasca locație de pe dealul Galionului, loc devenit tradiție, ce permite prezența unui public de peste 30.000 de spectatori. Programul este unul bogat și deosebit de atractiv, ce include spectacole oferite de interpreți și formații îndrăgite de publicul larg, precum și multe surprize din partea administrației locale.

Program

Ziua 1
„Zilele oraşului Comăneşti 2015” vor începe vineri, 7 august, de la ora 10.00, la Palatul Ghika, unde va avea loc Trofeul Comăneşti la şah, în prezenţa marii maestre internaţionale de șah, Elisabeta Polihroniade.
De la ora 10.30, este programat un Ceremonial religios-militar închinat eroilor, care se va desfăşura la Cimitirul Internaţional al Eroilor din Comăneşti. „Vor participa oficiali din partea ambasadelor Federaţiei Ruse, Austriei, Ungariei, Germaniei dar şi din partea Ministerului Apărării Naţionale, reprezentanţi ai veteranilor de război şi ai Parlamentului României”, a declarat primarul oraşului Comăneşti, Viorel  Miron.
Tot pe 7 iulie, de la ora 15.00, aleşii locali vor decerna titlul de ,,Cetăţean de onoare al oraşului Comăneşti” mai multor sportivi valoroşi, din atltetism, arte marţiale şi şah.
De la ora 17.00, la Muzeul de etnologie, din cadrul palatului Ghika vor fi acordate diplomele pentru venerabilii, „modele de viaţă”, care au acumulat 50 de ani de căsătorie. Prima zi se va încheia pe dealul Galionului, unde cu începere de la ora 17.00 vor cânta Sânzienele, Elena Merişoreanu, Misty şiAmna.

Ziua 2
Cea de-a doua zi a manifestărilor dedicate zilelor oraşului Comăneşti 2015 vor începe sâmbătă, 8 august, de la ora 9.00, la Palatul Ghika, cu Simpozionul Ştiinţific Naţional „Dimitrie Ghika” Comăneşti, ajuns la ediţia a cincea, la care sunt aşteptate personalităţi ale lumii culturale și academice din România. La acest eveniment ştiinţific și istoric anual și național vor contribui Comitetul Român pentru Istoria şi Filosofia Ştiinţei şi Tehnicii al Academiei Române, Asociaţia Cultural-Ştiinţifică „Dimitrie Ghika-Comăneşti”, Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comăneşti, Centrul de Informare Europeană „Europe Direct Comăneşti”, Asociaţia ,,Clubul Tineretului Rădăcini” şi Primăria Oraşului Comăneşti.
După amiază, băcăuanii prezenţi la eveniment vor avea parte de muzică populară, uşoară dar şi pop. De la ora 17.00 vor urca pe scenă artişti locali, iar de la ora 19.00, spectatorii vor putea urmări pe dealul Galionului show-urile oferite de Hangiţele, Geanina Manea, Andreea Antonescu, Skizzo Skills şi Keo, care vor încheia a doua zi de spectacole. La finalul zilei, cei prezenți vor fi invitați şi la un foc de tabără.

Ziua 3
Ultima zi a evenimentului, duminică, 9 august, va începe cu Trofeul Comăneşti la şah, ediţia a 9-a, care se va desfăşura la Şcoala ,,Ciprian Porumbescu” din localitate. După amiază, în Parcul Ghika va avea loc Turneul Comăneşti la tenis de câmp, iar pe dealul Galionului, de la ora 17.00, unde vor fi încă de vineri amenajate terase și chioșcuri cu bere, mici şi frigărui, vor putea fi ascultate vedete în devenire.
„Zilele oraşului Comăneşti 2015” se vor încheia cu recitalurile susţinute de Ştefania Rareş, Cristina Spătar, Rucsy şi Dorian Popa.
Pe scena Galionului vor mai susține recitaluri și alte nume sonore ale muzicii românești precum Mioara Velicu și Direcția 5. Aproape de miezul nopţii, la final, comăneştenii se vor bucura de un inedit foc de artificii.
Romulus Dan Busnea