miercuri 28 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateZilele Orașului Slănic-Moldova,...

Zilele Orașului Slănic-Moldova, 14 – 16 august, 2015

Muzică și distracție în stațiunea de la poalele Nemirei

Turiștii și localnicii din stațiunea Slănic-Moldova au avut parte de un weekend de poveste oferit de autoritățile locale, cu prilejul manifestării ,,Zilele Orașului Slănic-Moldova”.
Aceștia au profitat de eveniment și de vremea frumoasă, pentru a petrece la concertele susținute pe scena din parcul stațiunii, acolo unde, într-un cadru extrem de pitoresc au evoluat timp de trei seri, nume îndrăgite ale folclorului și muzicii ușoare românești: Fuego, Ion Paladi, Grupul ,,Ștefan Vodă”, Morris, Selfie, Aurel Moldoveanu, Geta Postolache, Mandinga și Talisman.
Și tot aici, la chioșcurile și tonetele special amenajate, vizitatorii au putut să se înfrupte cu mici, cârnați și alte produse culinare, mai mult sau mai puțin tradiționale, totul stropit din belșug cu bere, vin și băuturi răcoritoare.

În fiecare dintre cele trei seri, publicul prezent a putut urmări și admira show-urile cu adevărat incendiare puse în scenă de invitații trupei Talisman, producătorul acestui spectacol-eveniment în aer liber, care își continuă astfel, turneul muzical național ,,Îngeri pentru Îngeri”, unicul cu scop caritabil din România. Ineditul acestui turneu, dincolo de susținerea pe care artiștii o dau pentru o serie de cazuri umanitare, este faptul că trupa întinde mâna tinerilor artiști care doresc să se facă mai cunoscuți, care doresc să cânte pe scenă, alături de alți mari artiști.

Spectacole de excepție

Momentele cele mai așteptate din programul spectacolelor de la Slănic-Moldova, prezentate de Marius Văduva, au fost cele oferite într-o explozie de sunet și lumini de către consacratele trupe Mandinga și Talisman.
Pe muzica formației Mandinga (considerată cea mai bună trupă latino din România), o îmbinare exotică de muzică sud-americană și influențe balcanice, românești, punctate de secvențe hip-hop dintre cele mai autentice, tinerii au dansat și au ovaționat îndelung după fiecare dintre melodiile prezentate: ,,Zaleilah”, ,,Donde”, ,,Soarele meu”, ,,Perdoname”, „Goochi”, ,,Papichulo”, ,,Dame calor”, ,,Europarty”, sau ,,Party All Night Long”. Câștigătoare la categoria „Best Live” – Romanian Music Awards 2009, Mandinga are propriul festival internațional de Salsa, ,,Salsafest”, o medie de 300 de spectacole live pe an, atât în România cât și în țări precum Bularia, Germania, Italia, Polonia sau Cuba. Single-ul „Goochi” a devenit un adevarat hit, depășind granițele și situându-se în topul clasamentelor din Spania, Elveția, Peru, Bulgaria și SUA.
În ultima seară, cu câteva ore înainte de revărsarea ploilor necontenite, cu iz de toamnă (ceea ce a dovedit încă o dată că îngerii lui Dumnezeu se află mereu printre noi), legendara trupă Talisman a reușit să-i țină pe cei prezenți în priză până aproape de miezul-nopții, într-un super-concert ce s-a întins pe o durată de aproximativ două ore. Alin Oprea, solistul formației, a interpretat melodii care au adus multă faimă trupei înființate cu 18 ani în urmă, într-un recital din care nu au lipsit momentele de virtuozitate atunci când s-a folosit de chitară, vioară sau percuție. Piese precum „De ziua ta”, „Iartă-mă”, „Atât de singur”, „N-am să te uit” sau „Nunta” au fost cântate atât de cei de pe scenă, cât și de publicul prezent în număr mare, eomționat și de intervenția solistului, care a amintit de împlinirile și neâmplinirile vieții de artist, de bucuria de a continua alături de toți cei care iubesc muzica și trupa Talisman*.

Eveniment în premieră
De asemenea, cu ocazia zilei de Sfânta Marie Mare, primarul stațiunii Slănic-Moldova, Andrei Șerban, a ținut să-i felicite pe toți ce poartă numele Maicii Domnului și să le ureze sănătate și împliniri, să le mulțumească celor prezenți pentru participare și sponsorilor pentru susținere, invitându-i pe slăniceni și pe turiști și la alte evenimente de acest gen, precum cel care va avea loc în premieră în această iarnă, sub genericul ,,Serbările zăpezii”.

*Talisman a luat naștere în 1996, iar prima audiție au avut-o pe 16 decembrie 1996 la festivalul „Om bun”, unde au și câștigat marele premiu. Piesa de rezistenţă a formației se numește ,,Atât de singur” și a fost pe locul întâi în toate topurile în anii 1997-1998.
În prezent componența trupei este următoarea: Alin Oprea (solist vocal, chitară, vioară), Fernando Draganici (clape, flaut, percuție, suport vocal), Alberto Bolocan (chitară, suport vocal), Christian (chitară bass) și Rahan (tobe).
Trupa Talisman este apreciată la concertele susținute, publicul său ajungând chiar și la 10.000 de oameni. Câștigătoare a Premiului pentru Întreaga Activitate (15 ani) la ,,Premiile Confidențial 2011”, formația condusă de Alin Oprea reușește să cucerească audiența prin profesionalismul și originalitatea melodiilor interpretate.
Romulus Dan Busnea

De citit!

Furt calificat: Bărbat de 30 de ani, identificat și reținut de polițiștii din Bacău pentru sustragerea unei geante cu documente și bani

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune rapidă și eficientă, reușind să identifice și să rețină un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat....

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...