În perioada 20 – 23 iulie, în stațiunea Slănic-Moldova va avea loc tradiționala manifestare ,,Zilele Orașului”. Cu această ocazie, autoritățile locale au pregătit un program bogat și mai divers decât în anii precedenți, care cuprinde spectacole de divertisment, concerte în aer liber, expoziții de artă, jocuri și concursuri pentru copii, exerciții demonstrative ale salvamontiștilor și jandarmilor montani, dar și simpozioane și întâlniri de afaceri, astfel încât să mulțumească mai toate vârstele și dorințele. Nu vor lipsi nici în acest an de pe afiș, Festivalul județean de folclor și Târgul meșteșugurilor artistice tradiționale, manifestări aflate la cea de-a XXV-a ediție, la care vor participa cei mai talentați rapsozi, dansatori și meșteșugari din județul Bacău (vezi detaliile programului în imaginile alăturate).
Noutatea acestei ediții o reprezintă proiectul de rezidență artistică internațională ,,In Context Slănic-Moldova”, inițiat și coordonat de artista plastică Alina-Georgiana Teodorescu, născută în stațiunea de la poalele Nemirei. Printre activitățile proiectului, care se derulează pe parcursul unei luni (27 iunie – 27 iulie), se numără printre altele, ateliere de lucru și expoziții cu prezentări ale unor artiști plastici brazilieni, un workshop pe teme de ,,Dezvoltare Urbană prin Economie Creativă”, concerte și petreceri cu ,,Bomrani Band” (Iran) și ,,Orbita Lacustră”, printre invitații speciali numărându-se și Alexandra Nechita, pictoriță și muralistă cubistă americană de origine română, supranumită cândva și ,,Micuța Picasso”, astăzi o artistă plastică foarte cunoscută și apreciată în mediul artistic american, cu lucrări ce se regăsesc în sute de muzee și colecții private din întreaga lume.
Festivitățile vor începe joi, 20 iulie, cu Sfintele Celebrări în cinstea Sf. Ilie Tesviteanul, patronul spiritual al stațiunii, dată care marchează totodată și împlinirea a 216 ani de la descoperirea primului izvor cu apă minerală de către serdarul Mihalache Spiridon, la 20 iulie 1801.
Sărbătoarea ,,Zilele Orașului” este un eveniment organizat de Primăria Slănic-Moldova și Asociația ,,Prietenii Slănicului”.
Romulus-Dan BUSNEA