22.3 C
Bacau

Zilele orașului – stațiune Târgu – Ocna

De stiut!

TG 1

Primăria şi Consiliul Local Târgu-Ocna organizează în perioada 15 – 17 august a.c., tradiționala manifestre ,,Zilele oraşului-staţiune Târgu-Ocna”, aflată la cea de-a XIV-a ediţie.

Majoritatea activităţilor se vor desfăşura, zilnic, în mirificul decor al Parcului Măgura, locație ce s-a dovedit ideală pentru astfel de evenimente. Aici va fi amplasată pentru trei zile scena pe care vor urca talentele locale şi artişti de renume, o altă serie de activități urmând a se derula atât la Clubul Elevilor, cât și la Casa de Cultură din centrul orașului.

Printre cei care vor evolua pe scenă în cele trei zile se numără Sonny Flame, What`s Up, Anda Adam, Cristi Minculescu și Nuțu Olteanu Super-Grup, Guess Who, Mihai Trăistariu, All`s Choir, Ami, Ansamblul Folcloric ,,Cărășelul”, Lăcrămioara Dârlea, Giorgiana Păduraru (muzică populară).

TG4

Alocuţiunile oamenilor politici vor preceda surprizele pregătite de primarul Ştefan Şilochi. Acestea presupun premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, a agricultorilor, sportivilor şi antrenorilor care au obţinut rezultate deosebite, întâlnirea cu ,,Fiii orașului” etc. Cu această ocazie va avea loc și expoziţia pregătită de Primăria Târgu-Ocna şi colecţionarul Mihai Ceucă din Bacău, care au pregătit o serie de fotografii şi cărţi poştale ilustrate, instantanee care prezintă pitorescul târgului de pe Valea Trotuşului, completată de lansarea volumului ,,Trotuș Valley Visual Touriste Guide”, semnat de istoricul târguocnean Corneliu Stoica.

De asemenea, iubitorii de arte marțiale vor putea viziona o demonstrație specială de taekwondo, sub îndrumarea și cu participarea sensei Florin Șilochi, profesor de autoapărare în cadrul Catedrei de Instrucția Tragerii și Pregătire Fizică a Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Târgu-Ocna.

Inedit

Atestat documentar în jurul anului 1306, orașul-stațiune Târgu-Ocna deține câteva recorduri la nivel național, printre care și acela de ,,gazdă” pentru cele mai multe biserici raportat la numărul de locuitori. Potrivit Agerpres, în Târgu-Ocna sunt ridicate 27 de așezăminte religioase la cei peste 11.000 de locuitori, cele mai multe dintre biserici având peste o sută de ani vechime. Totodată, stațiunea Târgu-Ocna este și singura localitate din România care are biserici situate la trei niveluri de altitudine: 21 de biserici la cota centrului orașului, una la 240 de metri adâncime în mina de sare ,,Trotuș” și alte cinci, la 560 – 600 metri altitudine, situate pe Muntele Măgura, ce străjuiește orașul.

Romulus Dan BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri