miercuri 22 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulZiua Crucii Roșii...

Ziua Crucii Roșii Române sărbătorită la Comănești

Cu ocazia sărbătoririi a 143 de ani de la înființarea Crucii Roșii Române, miercuri, 3 iulie și joi, 4 iulie, subfiliala Comănești a organizat o serie de activități menite să promoveze importanța implicării acesteia în viața comunității locale în diferite aspecte mai puțin plăcute, cum ar fi acordarea primului ajutor unei persoane în caz de risc vital, inundații, incendii sau alunecări de teren, cu urmări deosebit de grave pentru familiile sinistrate.

Cu sprijinul Primăriei orașului Comănești, voluntari de la Crucea Roșie Bacău – Subfiliala Comănești, au organizat o campanie de testare a sănătății populației, prin care persoane prezente în târgul săptămânal, localnici și angajați din cadrul CAR ,,Prietenia” și CAR ,,Progresul CFR” Comănești, au fost testați gratuit prin măsurarea tensiunii arteriale și măsurarea glicemiei, cu recomandări după caz, pentru menținerea unui stil de viată sănătos. S-a continuat campania „Banca de alimente”, prin care s-au strâns peste 50 de kg de alimente de bază, fructe și dulciuri ce au fost distribuite în aceeași zi la 10 familii nevoiașe. Bunăvoința persoanelor s-a regăsit prin donațiile cu care s-a reușit dotarea subfilialei cu un nou glucometru și a unui aparat de măsurare a tensiunii arteriale.

Campania încheiată la finalul zilei de 4 iulie a avut beneficiari peste 90 de persoane, care fie au primit alimente, fie s-au testat gratuit pentru depistarea diabetului sau a bolilor de inimă.

Reprezentanții Subfilialei de Cruce Roșie din Comănești, condusă de Jitaru Narcis – președinte și Carmen Banu – coordonator de voluntari, au sărbătorit succesul campaniei și au promis că vor continua să fie alături de comunitate.

Ziua de 4 iulie a fost pentru Crucea Roşie Română o zi de sărbătoare. Acum 143 de ani, în 1876, în incinta Spitalului Colțea din București, la iniţiativa mai multor personalități ale vremii a luat ființă Societatea Națională de Cruce Roșie din România. De-a lungul istoriei sale, Crucea Roșie Română şi-a oferit sprijinul ori de câte ori ţara s-a confruntat cu situaţii de război, epidemii sau dezastre. Întreaga activitate se bazează pe voluntariatul a peste 7.000 de persoane de pe tot teritoriul țării, aceasta fiind singura organizație umanitară cu o rețea funcțională de filiale și subfiliale în fiecare județ.

Romulus-Dan Busnea

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...