miercuri 28 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateZiua Internaţională de...

Ziua Internaţională de Luptă împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri

În fiecare an, în data de 26 iunie se marchează Ziua Internaţională de Luptă împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri. Mesajul transmis în acest an de Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) este „ALEGE CA PRIORITATE ÎN VIAŢĂ SĂNĂTATEA ŞI NU DROGURILE!”. UNODC doreşte să tragă un semnal de alarmă având în vedere creşterea cererii de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive – SNPP (denumite generic etnobotanice) şi efectele atât de nocive pe care acestea le au asupra sănătăţii fizice şi mai ales, psihice (concretizate în comportament inadecvat şi chiar deviant) a consumatorilor.
Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, organizează activităţi de informare a populaţiei generale şi în special a tinerilor cu privire la efectele nocive ale consumului de SNPP sub egida campaniei naţionale „Prea rebel să fii condus”.

Astfel, în data de 27 iunie 2013, Centrul de prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău organizează evenimentul „BACĂUL pedalează, colorează, dansează… Prioritate pentru SĂNĂTATE!”. Reprezentanţii CPECA, voluntarii Clubului de Voluntariat Antidrog din cadrul acestei instituţii, împreună cu partenerii evenimentului vor transmite mesaje proactive pentru o viaţă sănătoasă, de solidaritate cu familiile victimelor consumului de droguri şi de sprijin pentru cei care recunosc problema consumului de droguri, cer şi acceptă ajutor. Activităţile vor avea loc pe aleea centrală din Parcul Cancicov, în intervalul orar 17.00 – 22.00 sub forma unor ateliere pentru copii de toate vârstele, muzică, dans, desene pe asfalt, concursuri de biciclete pentru copii cu vârste între 3 şi 7 ani, iar la finalul evenimentului va avea loc un moment de reculegere pentru victimele consumului de droguri, prin aprinderea de lampioane în memoria acestora. De asemenea, vor fi amenajate puncte de informare pentru tineri, părinţi şi bunici, dar mai ales pentru persoane care se pot confrunta sau se confruntă deja cu problema consumului de droguri.

Partenerii acestui eveniment sunt: Asociaţia Cercetaşii României – filiala Bacău, Primăria Municipiului Bacău, Centrul de Informare Europe Direct Bacău, Direcţia de Sănătate Publică Bacău, Asociaţia Exploratori pentru Viitor Bacău, Asociaţia pentru Promovarea Dezvoltării Personale Bacău, Asociaţia Prevenirea Adicţiei şi Comportamentului Adictiv Bacău, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bacău, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bacău şi Consiliul Judeţean al Elevilor Bacău.

Partenerii luptă alături de noi în prevenirea acestui flagel şi vin cu materiale informative, voluntari, energie, entuziasm, muzică şi voie bună, toate acestea, potrivite ca alternative la nocivitatea consumului de droguri (alcool, tutun, SNPP).
Precedând activităţile în comunitate, Seminarul organizat de Asociaţia pentru Promovarea Dezvoltării Personale Bacău, la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare” Bacău, în intervalul orar 16.00-17.00, nu va face altceva decât să întărească mesajele transmise la nivel naţional, european şi mondial de către instituţiile abilitate în lupta împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri, cu ajutorul partenerilor invitaţi.

Vă aşteptăm cu drag la toate evenimentele prilejuite de marcarea Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri:
1. DATA 26 iunie 2013: orele 16.00 – 17.00 – Seminarul „Corelaţii sociale ale consumului de substanţe cu efecte psihoactive”
Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare” Bacău, Corpul C;
2. DATA 27 iunie 2013: orele 17.00 – 22.00 – Evenimentul
„BACĂUL pedalează, colorează, dansează… Prioritate pentru
SĂNĂTATE!”
Parcul Cancicov, Aleea centrală

De citit!

Furt calificat: Bărbat de 30 de ani, identificat și reținut de polițiștii din Bacău pentru sustragerea unei geante cu documente și bani

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune rapidă și eficientă, reușind să identifice și să rețină un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat....

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...