22.3 C
Bacau

Ziua Internaţională de Luptă împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri

De stiut!

În fiecare an, în data de 26 iunie se marchează Ziua Internaţională de Luptă împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri. Mesajul transmis în acest an de Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) este „ALEGE CA PRIORITATE ÎN VIAŢĂ SĂNĂTATEA ŞI NU DROGURILE!”. UNODC doreşte să tragă un semnal de alarmă având în vedere creşterea cererii de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive – SNPP (denumite generic etnobotanice) şi efectele atât de nocive pe care acestea le au asupra sănătăţii fizice şi mai ales, psihice (concretizate în comportament inadecvat şi chiar deviant) a consumatorilor.
Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, organizează activităţi de informare a populaţiei generale şi în special a tinerilor cu privire la efectele nocive ale consumului de SNPP sub egida campaniei naţionale „Prea rebel să fii condus”.

Astfel, în data de 26 iunie 2013, Centrul de prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău organizează evenimentul „BACĂUL pedalează, colorează, dansează… Prioritate pentru SĂNĂTATE!”. Reprezentanţii CPECA, voluntarii Clubului de Voluntariat Antidrog din cadrul acestei instituţii, împreună cu partenerii evenimentului vor transmite mesaje proactive pentru o viaţă sănătoasă, de solidaritate cu familiile victimelor consumului de droguri şi de sprijin pentru cei care recunosc problema consumului de droguri, cer şi acceptă ajutor. Activităţile vor avea loc pe aleea centrală din Parcul Cancicov, în intervalul orar 17.00 – 22.00 sub forma unor ateliere pentru copii de toate vârstele, muzică, dans, desene pe asfalt, concursuri de biciclete pentru copii cu vârste între 3 şi 7 ani, iar la finalul evenimentului va avea loc un moment de reculegere pentru victimele consumului de droguri, prin aprinderea de lampioane în memoria acestora. De asemenea, vor fi amenajate puncte de informare pentru tineri, părinţi şi bunici, dar mai ales pentru persoane care se pot confrunta sau se confruntă deja cu problema consumului de droguri.

Partenerii acestui eveniment sunt: Asociaţia Cercetaşii României – filiala Bacău, Primăria Municipiului Bacău, Centrul de Informare Europe Direct Bacău, Direcţia de Sănătate Publică Bacău, Asociaţia Exploratori pentru Viitor Bacău, Asociaţia pentru Promovarea Dezvoltării Personale Bacău, Asociaţia Prevenirea Adicţiei şi Comportamentului Adictiv Bacău, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bacău, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bacău şi Consiliul Judeţean al Elevilor Bacău. Partenerii luptă alături de noi în prevenirea acestui flagel şi vin cu materiale informative, voluntari, energie, entuziasm, muzică şi voie bună, toate acestea, potrivite ca alternative la nocivitatea consumului de droguri (alcool, tutun, SNPP).
Precedând activităţile în comunitate, Seminarul organizat de Asociaţia pentru Promovarea Dezvoltării Personale Bacău, la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare” Bacău, în intervalul orar 16.00-17.00, nu va face altceva decât să întărească mesajele transmise la nivel naţional, european şi mondial de către instituţiile abilitate în lupta împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri, cu ajutorul partenerilor invitaţi.

Vă aşteptăm cu drag la toate evenimentele prilejuite de marcarea Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri:
1.orele 16.00 – 17.00 – Seminarul „Corelaţii sociale ale consumului de
substanţe cu efecte psihoactive”
Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare” Bacău, Corpul C;

2. orele 17.00 – 22.00 – Evenimentul „BACĂUL pedalează, colorează,
dansează… Prioritate pentru SĂNĂTATE!”

Parcul Cancicov, Aleea centrală

Biroul de presă CPECA Bacău

- Advertisement -

Ultimele stiri