duminică 23 iunie 2024

.

Ce trebuie să fac...

Potrivit Codului Muncii, contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor,...

Incaltaminte traditionala

anul 2010, a fost descoperită în Peștera Areni-1, din provincia Vayotz...

Cum a fost inventat...

Condiționarea aerului este procesul de îndepărtare a căldurii și de control al umidității...

Mici secrete ale întreținerii...

Volkswagen Golf 4 este un autovehicul popular, îndrăgit de mulți șoferi datorită designului...
AcasăOrasulZiua Jandarmeriei Romane,...

Ziua Jandarmeriei Romane, sarbatorita si la Bacau

Astăzi, 3 aprilie 2013, Jandarmeria Română aniversează 163 de ani de la înfiinţare, prilej cu care, prefectul Claudiu-Octavian Şerban a participat la şedinţa festivă organizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Gruparea Mobilă de Jandarmi la Centrul de Afaceri şi Expoziţional Bacău, începând cu ora 10.00.

Evenimentul s-a bucurat şi de prezenţa subprefectului Constantin-Dorian Pocovnicu, alături de viceprimarul municipiului Bacău Vasile Tescaru, comandantul Garnizoanei Bacău, comandor Valerică Vrăjescu, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, general Mihai Simionescu, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, comisar şef Vasile Oprişan, precum şi şefii tuturor structurilor militarizate de la nivelul judeţului Bacău.

În deschidere, colonelul Vasile Enache, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, a subliniat importanţa acestui moment şi a prezenţei invitaţilor la această şedinţă aniversară, prezenţă care “obligă şi onorează întregul corp al jandarmeriei băcăuane”.

La rândul său, colonelul Gheroghi Stan, şeful Grupării Mobile de Jandarmi, a readus în atenţie momentele cheie ale existenţei Jandarmeriei Române, de-a lungul istoriei, această “forţă militară specializată, partener de nădejde al evenimentelor publice ale ţării de-a lungul timpului”, care, prin actele sale profesioniste pentru stabilirea ordinii publice şi siguranţei cetăţeanului, “se bucură de o dublă legitimare, din partea statului şi comunităţii”. Referindu-se la actele de recunoaştere şi restituţie istorică a Jandarmeriei Române, colonelul Gheorghi Stan i-a amintit pe înaintaşii de seamă Grigore Ghica, Alexandru Ioan Cuza sau Lascăr Catargi, din care “jandarmii îşi trag seva respectului şi traduc tradiţia în cultură organizaţională”.

Colonelul în rezervă Paul Valerian Timofte, a transmis omagiul şi aprecierea Asociaţiei “Cultul Eroilor”, vorbind despre istoria acestei arme a ordinii constituţionale interne şi a siguranţei, care au marcat, prin serviciile sale, Războiul de Independenţă, Războiul Balcanic, Cele două războaie mondiale, precum şi însângeratele evenimente din 1989.

Domnul Vilică Munteanu, directorul Direcţiei Judeţene de Arhivă, a precizat că, în România, “Jandarmeria s-a înfiinţat înaintea altor state, sens în care, noi românii, am fost mai europeni decât alţi europeni” şi a subliniat că instituţia jandarmului, cel puţin în satul românesc, a fost foarte respectată din toate timpurile.

În continuare, şefii celor două structuri au prezentat mesajele transmise de Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Ştefan Zgonea, Prim-ministrul Guvernului României Victor Ponta, Ministrul Afacerilor Interne Radu Stroe, Inspectorul general al Jandarmeriei Romane Mircea Olaru, precum şi de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Prea Fericitul Daniel.

A urmat momentul promovării în grad a unor jandarmi băcăuani de către prefectul judeţului, unii dintre aceştia fiind aflaţi în misiuni internaţionale.

Evenimentul a fost încununat de cuvântul prefectului Claudiu-Octavian Şerban: “Suntem astăzi la aniversarea unei emoţionante zile de naştere a unui corp de elită, însufleţit, profesionist şi tânăr, chiar dacă suntem acum la 163 de ani distanţă de începuturile Jandarmeriei pe un drum lung în slujba omului. 40 de ani mai târziu, se ridica în insula Corfu edificiul prinţesei Sisi, cunoscută ca împărăteasa Austriei, ce a construit un castel în memoria eroului Ahile. Nu întâmplător mi-am amintit acest lucru întrucât, azi, administraţia construieşte cetăţi ale omului. La poarta şi în inima acestor cetăţi stă jandarmul în nobila misiune în slujba omului.

Jandarmul este un Ahile modern care luptă împotriva nelegiuţilor. Apoi, vorbim azi de globalizare cu bune şi rele. Globalizarea trebuie să însemne ordine şi siguranţă, aşa cum globalizarea înseamnă şi circulaţia valorilor. Eu vă îndemn, dragii mei jandarmi, să nu daţi voie la libera circulaţie a nelegiuiţilor! Nu uita, jandarmule, că eşti parte a edificiului de ordine şi siguranţă, eşti parte a descoperirii pietrei filosofale în lupta de a reuşi. Şi te îndemn să reuşeşti!”

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...