miercuri 17 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt diversZiua medierii in...

Ziua medierii in Bacau

Sâmbătă, 15 dec 2012, începând cu orele 11.30, la Teatrul “George Bacovia” din Bacău, Centrul de Mediere Bacău, Colegiul de Mediatori ai Judeţului Bacău şi Centrul Regional de Mediere Bacău vor organiza ‘Ziua Medierii’.

Cu acest prilej se vor desfăşura o serie de evenimente cu scop de promovare a medierii ca activitate de INTERES PUBLIC .

Acţiunea este destinată publicului larg şi urmăreşte:

1. INFORMAREA publicului despre procedura şi avantajele medierii, ca metodă alternativă de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă, conform dispoziţiilor Legii 115/2012.
Vor fi prezenţi membrii ai Consiliului de Mediere, reprezentanţi ai instanţelor de judecată, notari publici, avocaţi, consilieri juridici, profesori, preoţi, precum şi mediatori din judeţul Bacău şi din alte judeţe.

2. EFECTUAREA unei DEMONSTRAŢII – mediere simulată într-un caz de divorţ. Publicul va putea urmări astfel, cum se desfăşoară în mod concret o procedură de mediere.

3. CONTACTAREA specialistilor din judeţ. Participanţii prezenţi la acţiune vor putea face cunoştinţă cu mediatorii din întreg judeţul Bacău.

4. LANSAREA unor de cărţi de specialitate:

“MEDIEREA o perspectivă psihologică asupra soluţionării conflictelor” – Autori: Freddie Strasser şi Paul Randolph, parteneri ai Şcolii de formare în mediere Mugur Mitroi.

“MEDIATORUL , conciliator în speţele bancare” – Autor Maricica Georgescu.

Pe parcursul întâlnirii, tineri artişti din judeţul Bacău, vor delecta publicul cu un interesant program artistic.

Specialistii din diverse domenii, persoanele interesate, reprezentanţi ai instituţiilor bancare precum şi publicul băcăuan sunt aşteptaţi la Sala teatrului ,,George Bacovia” din Bacău, începând cu orele 11.00
Intrarea ESTE LIBERĂ (în limita locurilor disponibile).

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...