marți 5 noiembrie 2024

.

Cum și când au...

Un robot de bucătărie este un aparat folosit pentru a facilita sarcini repetitive...

Ghidul complet al hainelor...

Vara este sezonul perfect pentru a-ți actualiza garderoba cu piese vestimentare care nu...

Ce trebuie să faceți...

Parfumurile au patru niveluri diferite de concentrare, de la cel mai scăzut la...

Pregătiri pentru reînceperea școlii:...

Cu zilele de vară care încep să se retragă treptat și frunzele care...
AcasăOrasulZiua Națională a...

Ziua Națională a României, la Slănic-Moldova

La Cimitirul Internațional al Eroilor din stațiunea Slănic-Moldova a avut loc duminică, 1 decembrie, un ceremonial de omagiere a soldaților care s-au jertfit în timpul Războiului de Întregire a Neamului, la care au participat reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice locale și județene, întreprinzători locali, cadre didactice, elevi, turiști, cetățeni ai urbei.

Printre invitați s-au numărat Paul Cotîrleț, subprefectul județului Bacău, Vasile Manolache, consilier județean, Cornel Solomon, președintele Asociației Cultul Eroilor ,,Regina Maria”- filiala Slănic-Moldova, prof. univ. dr. Radu Ababei – coordonatorul și moderatorul evenimentului.

Cu acest prilej au fost rostite alocuțiuni dedicate acestei sărbători, urmate de oficierea slujbei de pomenire închinată eroilor neamului și depunerea de candele și coroane la mormintele soldaților români. La finalul manifestărilor, elevii școlilor de pe Valea Slănicului au susținut un program de cântece și poezii patriotice.

Consiliul Județean Bacău a fost reprezentat la acest eveniment de consilierul județean Vasile Manolache și de reprezentanți ai Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău.

Pentru această zi festivă, din respect și prețuire pentru jertfa eroilor neamului, Primăria și Asociația Pietrarilor din Slănic-Moldova au reușit să finalizeze lucrările de restaurare a obeliscului și a pietrelor funerare, recuperarea și inscripționarea numelor eroilor cunoscuți, precum și tipărirea unui pliant cuprinzând informații despre Cimitirul Internațional al Eroilor. Acest important monument istoric al orașului, care va fi repus în circuitul turistic până la începutul sezonului estival din 2020, a fost înființat în perioada 1930-1931 de Comitetul Central București al Societății „Cultul Eroilor” și cuprinde 100 de morminte, în care sunt îngropate osemintele a 3.500 de ostași români, ruși, germani și unguri, căzuți la datorie în războiul din 1916-1919.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Reținut de polițiști după ce a condus un autoturism sub influența alcoolului

La data de 19 octombrie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Brusturoasa au depistat în flagrant delict, un bărbat de 55 de ani, din comuna Palanca, în timp ce conducea un autoturism în localitate, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.               În...

Reținut de polițiști după ce a sustras un autoturism și l-a condus băut și fără permis

 La data de 20 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați despre faptul că, în comuna Lespezi a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.               Din primele verificări a reieșit faptul că, un tânăr de 21 de...

10 moduri de a verifica dacă piesele auto sunt de calitate

Când vine vorba de întreținerea sau reparația mașinii, alegerea unor piese auto de calitate este esențială pentru siguranța și performanța vehiculului. Este important să știi cum să verifici dacă piesele pe care le achiziționezi sunt autentice și durabile. Iată...