26.1 C
Bacau

Ziua Portilor Deschise la Batalionul de Parasutisti “Smaranda Braescu”. Militarii au atacat o tabara talibana

De stiut!

Militarii Batalionului 630 Paraşutişti „Smaranda Brăescu” au organizat joi, 29 noiembrie Ziua Porţilor Deschise cu ocazia sărbătoririi a 22 de ani de la înfiinţare.

Ziua Porţilor Deschise a oferit posibilitatea prezentării unor expoziţii de tehnică militară şi demonstraţii de luptă, o vizită la filiala Bacău a Muzeului Militar Naţional „Regele Ferdinand I iar tinerii băcăuani au avut ocazia să se informeze cu privire la alegerea carierei militare şi oportunităţile oferite de Batalionul 630 Paraşutişti „Smaranda Brăescu”.

Demonstratia de lupta a fost cea mai gustata parte a programului organizat de militari. Scenariul prevedea atacarea unei tabere a unor insurgenti care s-au dovedit a fi talibani de catre fortele speciale. S-au folosit gloante oarbe, petarde si fumigene, spre deliciul spectatorilor, in special, al copiilor.

Nici expozitia de tehnica de lupta nu a fost ocolita, participantii putand admira armamentul “clasic” – AKM, PSL, AG7 si AG9, mitraliera de companie, dar si noile arme intrate in dotarea militarilor: pistoalele Glock si armele Steyr AUG.

+ Album foto

- Advertisement -

Ultimele stiri