Au fost stabilite tarifele și programul de funcționare pentru pârtia de schi ,,Nemira” din Slănic-Moldova

Prin Hotărârea Consiliului Județean Bacău (CJ) nr. 183 din 26 noiembrie 2014 au fost aprobate tarifele pentru accesul cu telescaunul pe pârtia de schi ,,Nemira” din stațiunea Slănic-Moldova, în sezonul 2014 – 2015.

Schiorii vor putea opta pentru un sistem de tarifare în funcție de numărul de urcări cu telescaunul, având și posibilitatea de a face abonamente pe o zi sau două. Conform recentei hotărâri, sistemul de tarifare este defalcat pe adulți/copii, elevi, studenți. Tarifele au fost gândite în funcție de urcări, dar și în regim de abonament pe o zi sau două.

Tarife: Astfel, pentru o urcare cu telescaunul, un adult va achita suma de 5 lei, în timp ce pentru cealaltă categorie prețul este de 3 lei. Pentru 6 urcări (12 puncte) adulții vor suporta 25 de lei, respectiv 15 lei/copii, elevi, studenți, în timp ce pentru 12 urcări (24 de puncte), aceștia vor achita 50 de lei, respectiv 30 lei/copii, elevi, studenți.

Abonamente: Regimul de abonamente prezintă la rândul lui avantajul de a oferi schiorilor un număr nelimitat de urcări. Pentru un abonament de o zi, un adult va scoate din buzunar 60 de lei, în timp ce abonamentul de 2 zile costă 100 lei. În cazul elevilor și studenților, abonamentul de o zi a este la prețul de 40 lei, iar cel de 2 zile, la 60 de lei.

Program: Cu ocazia aprobării regimului de tarifare, consilierii județeni au stabilit și programul de funcționare a telescaunului. Acesta va funcționa de luni până duminică între 9.00 – 13.00 și 14.00 – 18.00 (14.00 – 20.00 pentru zilele de vineri, sâmbătă, duminică).

Zilnic, în intervalul orar 13.00 – 14.00 se va proceda la refacerea stratului de zăpadă de pe pârtia de schi, iar în fiecare zi de marți, între orele 8.00 – 14.00 va avea loc revizia telescaunului, după care programul va fi reluat până la ora 18.00.

Mențiuni speciale: În situații de forță majoră sau condiții meteo nefavorabile, instalațiile pot fi oprite din motive de siguranță. În astfel de cazuri nu se returnează valoarea cartelelor.

Și tot din motive de siguranță este interzis accesul pe pârtii în afara orelor de lucru.

Toate persoanele care apelează la serviciile descrise, schiază pe propria răspundere. Fiecare trebuie să se comporte în așa fel încât să nu pună în pericol sănătatea sau viața celorlalți și să nu avarieze sau să distrugă obiecte sau lucruri. De asemenea, fiecare are obligația de a respecta semnele de avertizare și instrucțiunile angajațiilor Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău.

Notă: Pentru instalația de telescaun, prețul tichetelor/cartelelor este în funcție de numărul de puncte, 1 urcare fiind cotată cu 2 puncte. Valoarea punctelor folosite nu se poate recupera.
Informații suplimentare (referitoare inclusiv la Serviciul Salvamont Bacău) puteți găsi accesând siteurile www.partianemira.ro și www.turism-bacau.ro

Romulus Dan BUSNEA