miercuri 24 aprilie 2024

.

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...

Destinatii de vacanță: Bansko...

Bansko este un oraș din sud-vestul Bulgariei, situat la poalele Munților Pirin, la...
AcasăYin&YoungCâteva sfaturi înțelepte...

Câteva sfaturi înțelepte pentru prima pereche de cercei ai copilului

Deși este foarte obișnuit ca fetele – și băieții – să-și găurească urechile, asta nu înseamnă că este un proces fără probleme. Este absolut necesar să vă asigurați că procedura se desfășoară în condiții de siguranță, cu echipamente sterile și că știți cum să vă îngrijiți în mod corespunzător noile piercing-uri acasă.

Evitați găurirea urechilor nou-născuților

Este bine ca părinții să aștepte până când copiii au cel puțin trei luni înainte de a le face găuri în urechi, pentru că, dacă va dezvolta o infecție și febră, sugarii cu vârsta sub trei luni aproape întotdeauna trebuie să intre în spital conform protocolului. Deoarece piercing-ul urechii prezintă un risc de infecție, evitați o spitalizare potențială și așteptați până când copilul dumneavoastră va fi mai mare.

Asigurați-vă că procedurile sunt sterile

Este bine să vă asigurați că locul unde se vor face găurile în urechi este steril, cași echipamentul folosit. Persoana care efectuează piercing-ul pentru cercei copii ar trebui să fie bine instruită, să poarte o nouă pereche de mănuși de unică folosință și să utilizeze echipamente care au fost complet sterilizate. Dacă nu sunteți sigur, întrebați despre procedurile lor de sterilizare. Instrumentele trebuie tratate cu o mașină de sterilizare termică sau curățate cu o soluție dezinfectantă.

Alegeți metalele potrivite

Pentru cerceii, alegeți-i din materiale hipoalergenice, cum ar fi argintul sau aurul de 14 sau 18 sau 24 de karate. Este puțin probabil ca aceste tipuri de metale să provoace o reacție alergică. Rețineți că nichelul provoacă frecvent reacții alergice, așa că evitați nichelul în timpul procesului de perforare. Dealtfel, niște cerceluși aur sunt foarte șic.

Cum să vă îngrijiți găurile din urechi

Întrebați persoana care face găurile în urechi la ce să vă așteptați după procedură și cum să îngrijiți zona. Pielea din jurul piercing-urilor poate fi umflată, sensibilă sau roșie imediat după aceea. Pentru a ușura vindecarea corectă și pentru a evita infecțiile, urmați aceste recomandări:

Evitați atingerea noilor piercing-uri, cu excepția cazului în care le curățați.

Spălați-vă întotdeauna mâinile cu săpun și apă caldă înainte de a vă atinge urechile sau cerceii.

Curățați întreaga zonă din jurul piercing-urilor (față și spate) cu alcool pe un tampon de bumbac de două până la trei ori pe zi. În timpul fiecărei curățări, asigurați-vă că suportul cercelului este sigur și apoi rotiți ușor cerceii.

Aveți grijă să nu vă trageți sau să nu vă împingeți piercing-urile atunci când vă spălați părul, vorbiți la telefon sau purtați căști. Acest lucru va preveni o ruptură.

Dacă puteți, evitați înotul în piscine, căzi cu hidromasaj, lacuri și oceane în timp ce piercing-urile se vindecă, deoarece acest lucru ar putea crește riscul de infecție.

Nu scoateți sau schimbați cerceii timp de cel puțin șase săptămâni sau atâta timp cât vă recomandă persoana la care ați apelat pentru procedură.

Aveți grijă la semnele de infecție

Dacă observați, durere, roșeață sau umflături care durează mai mult de 24 de ore după perforare, contactați medicul pentru un examen și tratament.

De citit!

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...