duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulConcerte, spectacole și...

Concerte, spectacole și activități în premieră de Zilele orașului Slănic-Moldova

În weekendul recent încheiat , în stațiunea Slănic-Moldova a avut loc tradiționala manifestare ,,Zilele orașului”. Autoritățile locale au pregătit un program bogat și divers, care a cuprins în special spectacole de folclor, muzică de fanfară (Republica Moldova), muzică ușoară, muzică pop-rock și muzică disco.

Nu a lipsit nici în acest an de pe afiș, Festivalul Județean de Folclor aflat la ediția a XVII-a, iar Sfintele Celebrări în cinstea Sf. Ilie Tesviteanul, patronul spiritual al stațiunii, au amintit de momentele nașterii stațiunii de la poalele Nemirei, o dată cu descoperirea primului izvor de apă minerală, la 20 iulie 1801.
Cu ocazia acestei sărbători, începând de vineri, 19 iulie, Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău a pus la dispoziția turiștilor și localnicilor telescaunul pârtiei de schi ,,Nemira”, pentru plimbări la înălțime, unde aceștia se pot bucura pe toată perioada verii, de frumusețea naturii și de aerul răcoros și curat al munților din jur. De asemenea, pasionaților de drumeții montane li se oferă un acces facil către centrul stațiunii, printr-un traseu turistic montan de o deosebită frumusețe.

Și tot vineri, cântărețul Ion Suruceanu, Artist al Poporului din Republica Moldova, a readus la viață o serie de șlagăre pe care le-a cântat în cariera sa cu multă pasiune, printre acestea numărându-se ,,Ce seară minunată!”, ,,Cumpărați flori!”, ,,Ninge floarea de tei”, ,,Clar de lună” sau ,,Sărut, femeie, mâna ta!”.
Punctul culminant al zilei de sâmbătă, 20 iulie, l-a constituit, fără îndoială, concertul extraordinar al trupei Holograf, una dintre cele mai apreciate și îndrăgite trupe din România.

Pe scena amplastă în parcul din centrul stațiunii, cunoscuta formație rock a evoluat în componența bine cunoscută, cu Dan Bitman la timonă și cu un repertoriu din care n-au lipsit piese precum „Banii vorbesc”, „Dincolo de nori”, „Ţi-am dat un inel”, „Undeva departe”, „Vreau o minune”, „Să nu-mi iei niciodată dragostea”, ,,Roua dimineții”, ,,Ochii tăi”, ,,Cât de departe”, ,,Vine o zi….” sau „N-am iubit pe nimeni aşa cum te-am iubit pe tine”.

O mare de oameni au cântat împreună cu Holograf, care a concertat pentru prima oară în această stațiune și care, după 40 de ani de activitate își continuă drumul în muzică.

,,Suntem bucuroși să fim în această zi superbă alături de dumneavoastră, în decorul mirific al munților ce ne înconjoară. Puțini știu însă, că ideea formării trupei Holograf s-a nascut aici, la Slănic-Moldova, în 1977, pe vremea când inițiatorii și fondatorii viitoarei trupei se aflau într-o tabără studențească, după care, în 1978, s-a închegat o primă formulă, ca în 1979 să fie cooptați doi membri noi, astăzi prezenți pe această scenă: Edi Petroșel (tobe) și Tino Furtună (clape)”, a spus Dan Bitman.

Cu peste 40 de ani de carieră şi 17 albume în portofoliu, Holograf rămâne trupa care și-a pus din plin amprenta asupra rock-ului românesc. La gala Media Music Awards 2013, ce s-a desfăşurat în 2013 la Sibiu, cei cinci ,,holografi” – Dan Bittman, Iulian Vrabete, Edi Petroşel, Tino Furtună şi Romeo Dediu – au fost distinși cu ,,Premiul de excelenţă”.

În deschiderea concertului trupei Holograf, formația Gas Band a oferit un recital special, inedit și aplaudat la scenă deschisă, care a scos în evidență personalitatea și timbrul bine definit al celor doi soliști, George și Raluca Știrbăț, pe care îi puteți întâlni în fiecare seară și la Vila ,,Telecosntrucția” din Slănic-Moldova, cu recitaluri dintr-un un vast repertoriu, ce includ peste 500 de piese din toate genurile muzicale.
Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...