sâmbătă 22 iunie 2024

.

Cifoza, lordoza și scolioza....

Diferența principală dintre cifoza lordoză și scolioză este natura curburii coloanei vertebrale. Lordoza...

Cum să ascunzi o...

O cameră de supraveghere este bună la casa omului si nu mai detaliem...

Incaltaminte traditionala

anul 2010, a fost descoperită în Peștera Areni-1, din provincia Vayotz...

Principalele probleme pe care...

Nu toată lumea are bani pentru o mașină nouă, mai ales dacă sunt...
AcasăOrasulPrimarul municipiului Bacău...

Primarul municipiului Bacău a anunţat că 88 de intersecţii vor fi monitorizate video

Primarul municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, a dezvăluit un plan ambițios de creștere a siguranței traficului rutier în oraș, prin monitorizarea video a 88 de intersecții cheie.

Potrivit declarațiilor făcute pe rețelele de socializare, aceste intersecții vor fi dotate cu camere de supraveghere, care vor fi integrate într-un sistem extins de monitorizare a traficului. În plus față de semafoarele noi, primele semne de circulație privind supravegherea video au fost deja instalate. Primarul a subliniat că această măsură nu se va limita doar la intersecții, ci va include și zonele de intrare în oraș, pentru o acoperire cât mai cuprinzătoare.

Scopul principal al acestor camere este de a încuraja disciplina în trafic, atât printre șoferi, cât și printre pietoni și bicicliști. În plus, se dorește educarea tuturor cetățenilor din oraș în ceea ce privește respectarea regulilor de circulație.

În afara îmbunătățirii siguranței rutiere, aceste camere de supraveghere vor fi utile și pentru monitorizarea zonelor aglomerate și a locurilor cu risc crescut de accidente rutiere. De asemenea, vor contribui la prevenirea furturilor și a distrugerilor pe spațiul public.

Un aspect important este și utilizarea acestui sistem pentru depistarea problemelor legate de colectarea gunoiului și iluminatul public, contribuind la menținerea unei infrastructuri urbane eficiente și sigure.

Imaginile captate de aceste camere vor fi transmise către un centru de control dedicat, unde vor fi monitorizate și analizate în timp real, pentru a asigura o intervenție rapidă în cazul oricăror probleme sau incidente semnalate. Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ către creșterea siguranței și îmbunătățirea calității vieții în municipiul Bacău.

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...