miercuri 28 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulScăldatul oilor de...

Scăldatul oilor de pe Valea Slănicului, o viitoare atracție turistică

În orașul stațiune Slănic-Moldova, localitatea componentă Cireșoaia (la punctul numit ,,Piciorul Porcului”), a avut loc sâmbătă, 11 iulie, prima acțiune de îmbăiere a unui număr de peste 2.000 de ovine, proprietate a fermierilor de pe Valea Slănicului.

Cu această ocazie a fost inaugurat bazinul construit în acest scop, prin captarea mai multor izvoare într-un recipient nou, cu o capacitate de 5.000 de litri. Apa poate fi folosită atât pentru îmbăierea oilor, cât și pentru uzul menajer al locuitorilor din zonă.

Evenimentul a fost organizat de Obștea Composesorat ,,Salina” Târgu-Ocna și a prilejuit participarea unor reprezentanți ai autorităților locale din Slănic-Moldova și Târgu-Ocna, ai Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău, alături de fermieri și crescători de animale de pe Valea Slănicului.
,,Totul a decurs normal, iar oile au fost îmbăiate folosind substanțe antiparazitare, cu respectarea indicațiilor fiecărui produs. Sperăm și dorim ca această activitate să fie inclusă în circuitul turistic al stațiunii noastre, alături de `Răvășitul Oilor`, pentru că avem zone frumoase, animale sănătoase și produse pe măsură”, a precizat ing. Andrei Ababei, președintele obștii.

Vis-a vis de punctul ,,Piciorul Porcului” se află Monumentul Eroilor de pe Dealul Cireșoaia (764 m).
Obștea Composesorat ,,Salina” Târgu-Ocna a fost înființată în anul 1932, prin reunirea locuitorilor din Slănic-Moldova, Târgu-Ocna și Târgu-Trotuș, având la desființarea sa (1948), un număr de peste 1.300 membri și în proprietate peste 4.000 ha pășune și pădure.

Obștea a fost reînființată în aprilie 2000, iar în prezent are 500 de membri și peste 600 ha de pășune-pădure.
În România există peste 1.500 de obști/composesorate, cu peste 400.000 de membri, care dețin 873.000 ha pădure și 300.000 ha pășuni, incluzând islazuri și pășuni alpine.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Furt calificat: Bărbat de 30 de ani, identificat și reținut de polițiștii din Bacău pentru sustragerea unei geante cu documente și bani

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune rapidă și eficientă, reușind să identifice și să rețină un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat....

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...