luni 15 iulie 2024

.

Câteva sfaturi de care...

Creditele pentru nevoi personale pot fi folosite pentru a finanța un proiect de...

Ce presupune divortul in...

Divorțul este metoda prin care o căsătorie se poate desface, dacă există motive...

Cum să eviți capcanele...

În preajma sărbătorilor, este ușor să cazi în capcana consumului excesiv de alimente....

Ți-ai luat câine? Iată...

Sunteți pentru prima dată proprietarul unui câine? Felicitări pentru că ți-ai găsit noul...
AcasăDe stiutCum întreținem o...

Cum întreținem o poartă culisantă. Bonus: câteva ponturi pentru creșterea securitătii

Poarta este un dispozitiv mecanic și vă va proteja mai eficient proprietatea comercială sau rezidențială atunci când veți avea grijă de ea în mod constant. Este important să vă întrețineți în mod corespunzător poarta automatizată pentru a menține funcționarea corectă pe o perioadă lungă de timp.

Efectuați inspecții vizuale

Verificați regulat toate părțile porții. Asigurați-vă că toate șuruburile sunt ținute în poziție și bine înșurubate. Observați vreun cablu sau arcuri care să fie ținute pe loc de șuruburi libere? Nu încercați să remediați aceste elemente de unul singur. Chemați în schimb un tehnician calificat.
Verificați rulmenții și punctele de pivotare pentru a detecta eventuale deteriorări sau semne de uzură. Dacă aveți o poartă din lemn, verificați dacă piesele din lemn trebuie să fie unse, revopsite sau colorate. Utilizați întotdeauna vopsea de înaltă calitate pe porțile din lemn. Lemnul are potențialul de a suferi multe daune dacă nu este întreținut bine.

Preveniți rugina

Verificați dacă există rugină oriunde în sistemul automat al porții. Praful și murdăria au tendința de a se acumula pe piesele metalice. Rugina va apărea atunci când se combină diferite condiții meteorologice cu această acumulare de murdărie. Semnele de rugină pot fi tratate folosind detergenți ușori de uz casnic pentru a spăla zonele afectate. Încercați să folosiți șmirghel pe orice piese metalice care prezintă deja semne extreme de rugină.

Păstrați poarta lubrifiată

Ar trebui să utilizați un lubrifiant recomandat de producător la fiecare șase luni pentru piesele de poartă foarte importante. Acordați o atenție deosebită tuturor părților sistemului care vă ajută să vă mențineți poarta în mișcare corectă. Porțile glisante care funcționează fără lubrifiant se vor defecta, deoarece piesele lor sunt forțate să lucreze mai mult decât ar trebui. Nu uitați să ungeți lanțul intern dacă modelul de poartă include unul.

O poartă automată trebuie să rămână curată

Una dintre cele mai bune modalități de a vă păstra poarta automată cu un aspect nou și proaspăt pentru perioade lungi de timp este să o spălați anual. Ceruiți după ce ați curățat. Dacă aveți o poartă din lemn, atunci aplicați vopsea nouă o dată pe an.
Menținerea unei porți automate în acest mod este mult mai rentabilă decât plata pentru repararea pieselor rupte. Deschizătorul ușii se va deteriora dacă îl udați. Asigurați-vă că păstrați-l uscat în timp ce curățați poarta automată.

Inspectați funcția de inversare automată

Poarta automată trebuie să aibă verificată funcția de inversare automată o dată pe lună.

Acest program vă ajută să vă asigurați că totul funcționează întotdeauna corect. Puteți efectua cu ușurință acest test de inversare automată. Pur și simplu găsiți o bucată de lemn și plasați-o peste ușă în timp ce poarta este în poziția deschisă. Trebuie să vă asigurați că piesa de lemn este în cale și împiedică închiderea ușii corect. Închideți ușa și lăsați poarta să intre în contact cu lemnul. Dacă ușa automată funcționează bine, atunci își va inversa mișcarea după ce a intrat în contact cu piesa de lemn și va reveni într-o poziție complet deschisă.

Ați testat funcționalitatea de inversare automată și ați constatat că ușa nu s-a oprit și nu a intrat în mișcare inversă? Dacă da, atunci știți că este timpul ca un tehnician profesionist să arunce o privire. Nu utilizați poarta decât după ce a fost inspectată de un expert automatizat în ușă.

Bonus: sfaturi legate de securitate

Dacă aveți o poartă culisantă, adăugați un suport la motorul porții. Acest lucru previne atât intrarea forțată, cât și furtul motorului de poartă.

Acordați o atenție specială „barei cu dinți”, care conectează motorul la poarta însăși.

Infractorii sunt adesea capabili să folosească diferite ustensile pentru a îndoi această bară și pentru a avea acces la casă. Protejați bara cu dinți prin sudarea unei bare plate în spațiul dintre bara cu dinți și poartă.

Important, porțile culisante ar trebui să fie echipate cu un suport care să împiedice ridicarea porții de pe balamale – acest suport ar trebui să limiteze atât mișcarea în sus, cât și lateral.

O modalitate suplimentară de a vă asigura că intrarea în casa dvs. este sigură este să curățați excesul de frunziș și orice altceva care ar oferi un loc sigur pentru ascundere a infractorilor.

Instalați plăci pentru a preveni manipularea conexiunii dintre poartă și brațele sale mecanice.

Asigurați-vă că, atunci când poarta se închide, marginile se potrivesc una peste alta.

Brațele de poartă ar trebui să fie prevăzute cu lacăte rezistente, împreună cu o încuietoare magnetică care se activează la închiderea porților; ceea ce înseamnă că infractorii nu vor putea forța deschiderea porții.

Se poate instala un dispozitiv care vă va anunța compania de securitate dacă poarta dvs. a fost deschisă forțat. Poate nu producătorul nu are oferte în acest sens, dar trebuie să căutați așa ceva pentru că acest dispozitiv poate fi conectat la sistemul de alarmă existent sau poate acționa ca un dispozitiv independent atașat la un emițător de alarmă.

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...