sâmbătă, septembrie 30, 2023

Dacă se taie curentul, cum vom supraviețui?

Situația nu este tocmai roz și perspectivele...

Când ar trebui să-ți faci analize pentru prostată

Prostata este atât o glandă accesorie a...

Legătura dintre stress și bolile cronice

O interesantă controversă medicală a fost provocată...

Festivalul Antic ,,Tamasidava”, Bacău, 2019

CoolturaFestivalul Antic ,,Tamasidava”, Bacău, 2019
- Advertisement -

După 2000 de ani, strămoșii noștri geto-daci si romani dau din nou viață meleagurilor noastre… Cetatea Tamasidava va renaște în Parcul Gherăiești din Bacău pe 31 august și 1 septembrie, în cadrul celui mai mare festival geto-dacic din Moldova aflat la ediția a treia.

Vizitatorii vor putea urmări luptele legendare și modul lor de viață: ateliere meșteșugărești, lupte cu gladiatori, dansuri și competiții antice, târgul de sclavi, totul într-un fascinant spectacol de reconstituire istorică.

Ideea acestui festival are la bază faptul că în Răcătău, pe malul stâng al Siretului, se găsește așezarea fortificată numită ,,Cetatea Tamasidava”, care este și sit arheologic. Așezarea apare menționată pentru prima dată într-un document emis la curtea domnitorului Ștefan cel Mare în 1481, dar acropola „Cetățuia” este mult mai veche, după cum spun arheologii.

Evenimentul, devenit marcă înregistrată este organizat de Consiliul Județean Bacău, Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău și Primăria municipiului Bacău.

Romulus-Dan BUSNEA

Alte titluri