miercuri 22 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiut10 ponturi esențiale...

10 ponturi esențiale pentru întreținerea corespunzătoare a autoturismului

Întreținerea regulată a autoturismului este cheia pentru a-i asigura o viață lungă și performanțe optime.

1. Respectați programul de schimb de ulei

Unul dintre cele mai importante aspecte ale întreținerii este schimbul regulat de ulei. Asigurați-vă că urmați cu strictețe programul de schimb de ulei recomandat de producătorul vehiculului.

2. Alegeți uleiul potrivit

Alegerea unui ulei de calitate este crucială. De exemplu, puteți folosi ulei Castrol 5w40, care oferă protecție la temperaturi extreme și reduce frecarea internă a motorului. Asigurați-vă că utilizați un ulei adecvat specificațiilor vehiculului dumneavoastră.

3. Verificați nivelul de ulei

Pentru a menține motorul în stare bună de funcționare, verificați regulat nivelul de ulei. Asigurați-vă că acesta se află întotdeauna în limita indicată pe bățul de măsurare a uleiului.

4. Curățați și Înlocuiți filtrul de ulei

Filtrul de ulei trebuie curățat sau înlocuit conform programului de întreținere. Acesta ajută la reținerea particulelor și a impurităților, asigurându-se că uleiul circulă curat prin motor.

5. Verificați sistemul de răcire

Sistemul de răcire trebuie menținut în stare bună. Verificați nivelul de lichid de răcire și asigurați-vă că nu există scurgeri. Supraîncălzirea motorului poate duce la deteriorarea acestuia.

6. Verificați starea curelei de distribuție

Dacă autoturismul dumneavoastră utilizează o curea de distribuție, asigurați-vă că aceasta este în stare bună. O curea de distribuție uzată poate cauza daune grave motorului.

7. Aveți grijă de sistemul de frânare

Sistemul de frânare trebuie verificat regulat. Verificați nivelul lichidului de frână și înlocuiți placuțele sau discurile uzate pentru a menține frânarea eficientă.

8. Monitorizați presiunea pneurilor

Presiunea adecvată a pneurilor este crucială pentru siguranța și economia de combustibil. Verificați regulat presiunea pneurilor și asigurați-vă că aceasta este în limita recomandată.

9. Mențineți electromotorul în bună stare

Un electromotor este inima vehiculului electric sau hibrid. Asigurați-vă că este în bună stare de funcționare și verificați regulat nivelul lichidului de răcire al bateriei sau a altor componente importante.

10. Evitați supraîncălzirea și supraîncărcarea

În cazul vehiculelor electrice sau hibride, evitați supraîncălzirea bateriilor și supraîncărcarea sistemelor electrice. Respectați instrucțiunile producătorului privind încărcarea și întreținerea bateriilor.

În concluzie, o întreținere regulată și adecvată a autoturismului dumneavoastră este esențială pentru a vă bucura de o funcționare sigură și eficientă pe termen lung. Alegerea unui ulei de motor de calitate și îngrijirea corespunzătoare a electromotorului sunt doar câteva dintre aspectele cheie pentru menținerea sănătății vehiculului dumneavoastră.

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...