vineri 12 iulie 2024

.

Cât de reală este...

Presa din toată lumea scrie despre problema grâului ucrainean, pe care țara spune...

Under Armour: Echipamentul perfect...

În lumea sportului și a activităților în aer liber, echipamentul potrivit poate face...

Ce este și cum...

O pompă submersibilă este un dispozitiv care are un motor închis ermetic cuplat...

10 lucruri de știut...

Alegerea unei chiuvete de baie poate fi un pic copleșitoare, dar numai atunci...
AcasăActualitateInfractionalAcțiune de amploare...

Acțiune de amploare a Poliției municipiului Bacău

Polițiștii băcăuani au organizat, în acest weekend, în intervale orare diferite, o amplă acțiune în municipiul Bacău și comunele arondate la care au fost angrenați peste 40 de polițiști. În acest context, au fost reţinute 9 permise de conducere, retrase 8 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 5 infracţiuni.

Pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool sau substanțe psihoactive în rândul participanților la traficul rutier, în nopțile de 25/26 și 26/27 august a.c., peste 40 de polițiști de la rutieră şi de ordine publică au acționat pe raza municipiului Bacău și a comunelor arondate.

În urma controalelor pe drumurile publice, polițiștii au aplicat 28 de sancţiuni contravenţionale, din care, 25 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate la regimul rutier și 3 la actul normativ privind obligativitatea deținerii poliței de asigurare de răspundere obligatorie pentru autovehicule.

Pentru conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului, polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contarvenționale și au constatat 5 infracțiuni. Pentru defecțiuni tehnice au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale. În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat 390 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Au fost reținute 9 permise de conducere, pentru conducere sub influența alcoolului. Totodată, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Totodată, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală, respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei (Legea nr. 213/2023 pentru completarea art.91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal).

Acțiunile pentru siguranța traficului rutier continuă, polițiștii fiind prezenți pe toate arterele rutiere importante, pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere.

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...