Finiș în cursele de off-road din Munții Nemirei

În weekend-ul recent încheiat (18 – 21 mai 2017), în stațiunea la Slănic-Moldova a avut loc cea de a doua etapă din Campionatul Național de Off-Road din România, Trofeul ,,Dacii Liberi”. Această competiție s-a desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) și a Comisiei Naționale de Off-Road din România (CNOR), în organizarea Clubului Off-Road Vaslui și a Clubului Off-Road ,,Dacii Liberi” Bacău.

În ciuda problemelor pe care concurenții le-au întâmpinat în prima etapă disputată la Sighișoara, la startul întrecerii de la Slănic-Moldova s-au aliniat 14 echipaje la clasa Open, 38 echipaje la clasa Standard și 10 echipaje la clasa Extrem.

Mobilizarea exemplară a a acestora s-a datorat în mare măsură nu doar condițiilor meteo excelente, ci și modului în care organizatorii și-au dat interesul pentru buna desfășurare a competiției, atracția principală fiind de departe și în acest an, proba specială ,,Noaptea Nemirei”, care în afara testării aptitudinilor celor aflați la bordul mașinilor special echipate, a oferit prin aportul organizatorilor, o serbare câmpenească plină de voie bună și de bucate alese, un adevărat răsfăț pentru pupilele gustative.

Configurarea traseelor a început gradual, cu asfalt, apoi macadam, forestier și mai apoi noroi, ravene și bolovani, ceea ce a demonstrat ingeniozitatea organizatorilor, care au folosit astfel o rețetă de succes cu ingrediente dintre cele mai diverse, completată cu imaginile unui cadru natural de o frumusețe aparte. Dacă mai punem la socoteală și adrenalina concurenților, atunci putem spune că am avut de-a face cu un spectacol complet, de neuitat.

Pasionați de sporturile cu motor, dar și interesați de promovarea imaginii stațiunii și atragerea în zonă a unui număr tota mai mare de turiști, dl Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău (CJ) și dl. Gheorghe Baciu, primarul orașului-stațiune Slănic-Moldova au dat startul întrecerilor din cea de a doua zi de concurs, urându-le competitorilor mult succes, dar și îndemnul de a reveni și în anii următori la Slănic-Moldova, o stațiune care oferă vizitatorilor, de la an la an, tot mai multe și mai atractive evenimente cultural-artistice și sportive.

Și chiar dacă pe parcursul etapei s-au mai întâmplat câteva caramboluri, răsturnări, sau pierderi de piese pe traseele montane, Trofeul ,,Dacii Liberi” și-a dobândit notorietatea prin situarea în rândul celor mai populare competiții naționale de off-road, având deja recomandările concurenților și pentru edițiile următoare. În atmosfera festivă creată de Muzica Militară a Garnizoanei Bacău, duminică, 21 mai, în parcul stațiunii a avut loc ceremonia de premiere a celor mai bune echipaje, în prezența dlui Silviu Pravăț, vicepreședinte al CJ Bacău, care i-a felicitat la final pe învingătorii și pe organizatorii competiției.

Iată și clasamentele finale:

Clasament General Open – pilot/copilot

1. Mircea Tudor/Rențea Mircea; 2. Matieș Simion/Piedemonte Alexandru; 3. Tudor Nicolae/Lixandru Daniel
Clasament General Standard A – pilot/copilot

1. Ionuț Naca/Mihai Oprica; 2. Huminuc Vlad/Pascaru Andrei; 3. Liviu Culea/Tan George
Clasament General Standard B – pilot/copilot

1. Toma Dorin/Szekely Ștefan; 2. Vișoiu Răzvan/Hazgan Andrei; 3. Bob Alin/Mateș Marius
Clasament General Extrem – pilot/copilot

1. Gafița Andrei/Lupu Marius; 2. Vișoiu Andi/Fântână Constantin; 3. Pârvulescu Sorin/Maior George
Clasament Trial Extrem – pilot/copilot

1. Peșteanu Claudiu/Cioban Paul; 2. Pascu Mihail/Dobrică Laurențiu; 3. Pedro Pinto/Gelu Suciu
Clasament Trial Open – pilot/copilot

1. Andrei Mușeteanu/Melente Sorin; 2. Mircea Tudor/Rențea Mircea; 3. Dan Carp/Bojescu Ioan
Clasament Trial Standard A – pilot/copilot

1. Coteanu Mihai/Ursu Mihai; 2. Radu Vițălaru/Eek Willem; 3. Ionuț Naca/Mihai Oprica
Clasament Trial Standard B – pilot/copilot

1. Craveț Cristin/Micu Cristian; 2. Cornea Mihai/Piedemonte Andrei; 3. Sorca Gheorghe/Pitic Rareș

Romulus Dan BUSNEA