marți 27 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulÎn județul Bacău...

În județul Bacău nu sunt drumuri blocate dar se circulă în condiții de iarnă

Astăzi, 14.12.2012, a fost analizată din nou de către Comandamentul de iarnă al Comitetului județean pentru situații de urgență Bacău situația drumurilor din județul Bacău și măsurile aplicate pentru deszăpezire.

Potrivit informărilor, au încetat ninsorile, s-au mai semnalat intensificări ale vântului, temperaturile înregistrate în județ pe parcursul nopții fiind în scădere, azi dimineață având valori între – 9 și –15 ° C.

Urmare a ninsorilor abundente, în judeţul Bacău, la această oră, nu sunt drumuri blocate, nu sunt semnalate evenimente rutiere deosebite sau situații critice, dar se circulă în condiții de iarnă. Se acționează pentru degajarea drumurilor cu 9 autospeciale cu răspânditor antiderapant și lamă.
Pew toate drumurile județene se circulă în condiții de iarnă pe un carosabil cu zăpada bătătorită. S-a acţionat și se acționează în continuare cu 34 auto cu răspânditor şi lamă pentru lărgirea drumurilor, îndepărtarea zăpezii de pe carosabil și împrăștierea de material antiderapant.

La această oră nu există blocaje pe drumurile județene, circulația este mai îngreunată doar pe DJ 252 Corbasca – Gherdana.

In municipiile, orașele și comunele județului nu au fost semnalate probleme deosebite, se acționează și astăzi la curățarea rețelelor stradale de zăpadă și la îmbunătățirea condițiilor de trafic în special în zonele urbane.

În condițiile scăderii accentuate a temperaturii, funcționează în continuare cele 13 spații amenajate special pentru persoanele fără adăpost în municipiile și orașele județului, unde, în special pe timpul nopții, sunt asigurate condiții de cazare, hrană și asistență medicală.
Nu sunt semnalate probleme deosebite vis-a-vis de furnizarea utilităților publice (apă, curent electric, gaz metan).

Pentru perioada următoarelor 24 de ore nu sunt prognozate unele schimbări ale vremii, vântul va sufla mai slab iar cerul se va însenina. Ceața va mai persista în unele zone numai pe parccursul dimineții. Temperaturile se vor menține în continuare scăzute, minimele urmând să atingă valori de până la minus 15-20° C.

De citit!

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...

Pasajul Revoluției devine stradă pietonală

Pasajul Revoluției din Bacău se transformă într-o stradă pietonală cu o investiție estimată la aproximativ 2.2 milioane de lei (~ 400.000 euro). Astăzi a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, iar proiectul are un termen de finalizare de...