luni 21 octombrie 2024

.

Guta și vertijul: Impactul...

Guta și vertijul sunt două afecțiuni medicale distincte, dar ambele pot afecta semnificativ...

Deparazitarea la câini și...

În lumea plină de viață a animalelor de companie, iubitorii de animale înțeleg...

Tot ceea ce trebuie...

Există mai multe modele diferite disponibile. Deși este tentant să alegeți primul model...

Cum să îți hidratezi...

Toată lumea folosește o cremă de față în mod regulat, dar tu știi...
AcasăActualitateAfaceriPrimul Seminar Regional...

Primul Seminar Regional de Informare destinat managerilor, antreprenorilor şi angajaţilor din sectorul CONSTRUCŢII

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecţia Muncii „Alexandru Darabont” Bucureşti (INCDPM), în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), organizează în perioada 13-14 decembrie 2012, la Iaşi, Seminarul Regional de Informare din cadrul Proiectului „Securitatea şi sănătatea în muncă, o premisă pentru competitivitate”, adresat managerilor, întreprinzătorilor şi angajaţilor din sectorul Construcţii.

La eveniment sunt invitaţi să participe persoane care se ocupă cu furnizarea produselor şi elementelor pentru construcţii, lucrări de organizare, construcţii de clădiri, lucrări de instalaţii, închirierea utilajelor de construcţii, servicii profesionale (arhitectură, inclusiv servicii de inginerie şi controlul costurilor) din Regiunea Vest (cuprinde judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui).
Participarea la seminar se face pe bază de înscriere, fără a se percepe taxă, numărul de locuri fiind limitat la 150. Organizatorii asigură transportul participanţilor, cazarea pentru două nopţi (începând cu seara anterioară evenimentului), masa pentru cele două zile ale seminarului şi serviciile de traducere silmultană pe durata derulării evenimentului.

Seminarul se va desfăşura în zilele de 13 – 14 decembrie Sala Paul van Saanen a Centrului de conferinte Providenta, începând cu ora 8.30. Timp de 2 zile, experţi români şi internaţionali vor prezenta participanţilor informaţii despre modul de aplicare a legislaţiei securităţii şi sănătăţii în muncă, exemple de bune practici ale unor companii din ţară şi din Europa în managementul riscurilor şi organizarea flexibilă a muncii în domeniul Construcţii. În acest context se vor purta discuţii referitoare la creşterea competitivităţii prin prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale.
Proiectul naţional strategic „Securitatea şi sănătatea în muncă, o premisă pentru competitivitate” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeşte în oameni!

Prin implementarea acestuia se promovează o mai bună vizibilitate a problematicii securităţii şi sănătăţii în muncă în mediul de afaceri din România, a organizării flexibile ca premisă a creşterii competitivităţii şi adaptabilităţii companiilor româneşti la cerinţele pieţei.

De citit!

Sindromul Marfan și legătura cu epigenetica: O nouă frontieră în înțelegerea bolilor genetice

Sindromul Marfan este o afecțiune genetică rară, dar gravă, care afectează țesutul conjunctiv al organismului. Aceasta poate duce la complicații serioase, inclusiv probleme cardiovasculare, scheletice și oculare. Afecțiunea este cauzată de mutații în gena FBN1 (fibrilina-1), care determină modificări...

Importanța sistemelor de supraveghere în securitatea locuinței și a spațiilor exterioare

Într-o lume tot mai interconectată și cu riscuri în continuă schimbare, securitatea locuințelor și a spațiilor de afaceri a devenit o prioritate pentru mulți dintre noi. Fie că vorbim despre protejarea bunurilor personale, prevenirea infracțiunilor sau monitorizarea activităților în...

INCENDII MISTERIOASE ÎN GURA VĂII! Două case mistuite de flăcări în aceeași noapte, la doar 200 de metri distanță!

A fost o noapte de coșmar pentru localnicii din comuna Gura Văii, unde două case au fost înghițite de flăcări în condiții suspecte, la o distanță de doar câteva sute de metri una de cealaltă! Totul s-a petrecut în...