luni 15 iulie 2024

.

VSH – ce trebuie...

Viteza de sedimentare a hematiilor (VSH) este rata la care celulele roșii din...

Despre brățările dacice

Brățările dacice au fost folosite ca ornamente, monede, însemne de rang înalt și...

Rolul vital al asigurărilor...

Într-o lume în continuă schimbare și adesea imprevizibilă, asigurările au evoluat dincolo de...

Cum alegi parchetul stratificat?

Acasă e cel mai minunat loc, iar podeaua din lemn contribuie la transformarea...
AcasăActualitateSanatateSe inaugureaza prima...

Se inaugureaza prima sectie de cardiologie şi radiologie intervenţională. Va acoperi judetele Suceava, Botoşani, Neamţ, Bacău

Vineri, 18 ianuarie, la 12:00, în sala de conferinţe Dr. Vasile Andriu din Spitalul Judeţean Suceava are loc inaugurarea primei secţii de cardiologie şi radiologie intervenţională din judeţul Suceava, la Spitalul Judeţean Sf. Ioan.

Aceasta este singura astfel de secţie medicală pe raza judeţelor Suceava, Botoşani, Neamţ, Bacău. (cumulat, vorbim de o populaţie de aprox. 2 milioane de oameni).

Astfel, infarctul miocardic acut cu supradenivelare de segment ST poate fi tratat de acum prin PCI Primar la Suceava.

In plus, aparatura folosită permite diagnosticarea şi tratarea prin tehnici minim invazive nu doar a bolilor coronariene, ci şi a celor periferice, a afecţiunilor ginecologice sau ale coloanei vertebrale.

Pacientul se recuperează mult mai repede, riscul mortalităţii în cazul cateterismului cardiac fiind sub 0,5%. Embolizarea hemoragiei acute, tratamentul şi diagnosticarea afecţiunilor neurologice: angiografie cerebrală, nucleoplastie, vertebroplastie, embolizare MAV spinal, tratamentul şi diagnosticarea afecţiunilor determinate de disfuncţii vasculare, tratamentul unor afecţiuni ginecologice prin embolizarea fibroamelor uterine, toate se pot efectua acum la Suceava.

Cu ce dotare vor lucra medicii?

Sectia este dotata cu două angiografe Siemens AG Axiom Artis şi Siemens AG Coroskop, unul pentru proceduri de radiologie iar celălalt în exclusivitate pentru cardiologie intervenţională. Echipamentele au costat peste 750.000 euro. Angiograful este un sistem complex cu ajutorul căruia se investighează starea vaselor de sânge pentru a determina cu acurateţe zonele de ischemie (întreruperea circulației sanguine într-un țesut sau organ) în vederea stabilirii unui diagnostic. Intervenţia se derulează într-o încăpere asemănătoare unei săli de operaţii.

Ce este cardiologia intervenţională?

Este o simbioză între cardiologia clasică şi chirurgia cardiacă, cu beneficii imense pentru pacient. Asemenea cardiologiei intervenţionale şi radiologia intervenţionala reprezintă punctul de plecare în tratarea diferitelor afecţiuni vasculare sau tumorale si, totodată, cheia succesului unei interventii cu risc minim pentru pacient.

Cine participă la inaugurare?
Aprox. 100 de medici medici şefi de secţie şi medici specialişti din Bucureşti, Suceava, Buzău, Iaşi, Piatra Neamţ, Tîrgu Neamţ, Roman, Botoşani, Dorohoi, Câmpulung, Gura Humorului, Vatra Dornei, Rădăuţi, Fălticeni. Câteva dintre personalităţile medicale care vor fi prezente:
Prof. Dr. Gheorghe Iana – Medic Primar Radiolog, Preşedintele Societăţii de Radiologie şi Imagistica Medicală din România.
Prof. Dr. Grigore Tinică – Medic Primar Chirurg Cardiovascular, Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare George I .M. Georgescu
Dr. Bogdan Popa – medic primar radiolog, competenţă în radiologie intervenţională, Şeful Secţiei de Radiologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, Preşedintele Societăţii Române de Neuroradiologie şi Radiologie Intervenţională,
Dr. Lucian Zarma – Medic Primar Cardiolog, competenţă în cardiologie intervenţională, medic în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu Bucureşti
Dr. Rareş Nechifor – medic primar radiolog, competenţă în radiologie intervenţională şi neuroradiologie intervenţională, coordonatorul secţiei de radiologie intervenţională în cadrul Centrelor de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională Med New Life Bucureşti
Dr. Bogdan Dorobat – Medic Primar Radiolog, competenţă în Radiologie Intervenţională, Şeful Secţiei de Radiologie Intervenţionala şi Terapie Endovasculară Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Cum a fost posibil?
Prin parteneriat public-privat, între Centrul de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională Med New Life Bucureşti şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou Suceava, cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava.

“Viziunea Med New Life este de a trata cât mai multe afecţiuni pe care medicina nu le poate trata momentan, sau dacă o face, o face prin metodă chirurgicală clasică. Beneficiile pe care le prezintă intervențiile minim invazive sunt imense.

Printr-o simplă puncție de 0,3 – 0,5 mm la nivelul arterei radiale/brahiale sau arterei femurale și prin ghidaj radioscopic reușim să tratăm fibroamele uterine, afectiune avută de aproximativ 33% dintre femeile de peste 35 de ani, fără a mai fi necesară extirparea totală sau partială a uterului, doamnele conservandu-și astfel anatomia și cel mai important fertilitatea.

În cazul Malformațiilor Congenitale Cardiace, în locul un unei intervenții chirurgicale clasice, amplasarea unui dispozitiv tip umbreluță se efectuează în doar 30-60 minute iar a doua zi pacientul este externat. Crezul nostru îl reprezintă TERAPIA CONSERVATOARE, medicina este revolutionară abia atunci cand vei trata un pacient de o afectiune pastrându-i totodată integritatea anatomică.

Iată că, în cazul bolii coronariene, terapia propusă de noi prin implant de stent coronarian bioresorbabil, se incadrează in tipologia celei mai conservatoare terapii posibile in medicină, acest fapt nu poate decât să ne bucure„Cu alte cuvinte, noi credem că viitorul medicinei îl reprezintă intervențiile minim invazive și în aceste intervenții vom excela. Până la urmă, excelența nu este decât accesul perpetuu la inovație”

Plescan Iulian
Chief Operating Officer
Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala Med New Life

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...