luni 15 iulie 2024

.

Ce este, de fapt,...

Citii un anunț de angajare și totul pare normal (responsabilități și cerințe), până...

Amenajarea ideală a unui...

Amenajarea unui apartament cu două camere este o provocare plăcută, oferind posibilități creative...

Ce este și la...

Spuma de polietilenă expandată este unul dintre cele mai utilizate materiale plastice în...

Explorând importanța protecției solare...

În căutarea unui stil de viață sănătos, avem grijă de o serie de...
AcasăOrasulSe incalzeste vremea...

Se incalzeste vremea in Bacau: maximele vor fi de 6 grade Celsius

In judeţul Bacău s-au înregistrat temperaturi în uşoară creştere, cu valori minime de până la – 1°C. Nu s-au mai semnalat ninsori, ci doar uşoare intensificări ale vântului , cerul fiind în general senin sau parţial înnorat.

Pe drumurile naţionale din judeţ se circulă pe un carosabil uscat în mare parte, alternând şi cu porţiuni umede. S-a acţionat pe timpul nopţii cu 8 răspânditoare cu lamă, pentru împrăştierea de material antiderapant în zonele de risc expuse formării poleiului.

Pe majoritatea drumurilor judetene se circula in conditii de iarna pe un carosabil cu zapada batatorita.

Se acţionează în continuare în special în unele zone cu 11 auto cu răspânditor şi lamă şi 5 încărcătoare frontale – pentru lărgirea drumurilor, îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi împrăştierea de material antiderapant.

Pentru perioada următoarelor 24 ore, temperaturile se menţin la valori relativ ridicate atingând valori de până la plus 6 ° C după-amiaza, iar cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla de la slab la moderat dinspre nord.

Funcţionează în continuare cele 13 spaţii amenajate special pentru persoanele fără adăpost în municipiile şi oraşele judeţului, unde, în special pe timpul nopţii sunt asigurate condiţii de cazare, hrană şi asistenţă medicală celor aflaţi în dificultate.

Sunt asigurate stocurile necesare de materiale antiderapante şi combustibil şi nu sunt semnalate, la această oră, probleme deosebite în ceea ce priveşte furnizarea utilităţilor publice (apă, căldură, curent electric, gaz metan).

În cazul apariţiei oricărui tip de risc care poate genera o situaţie de urgenţă, Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău poate fi contactat la telefon 0234/550000 sau fax 0234/575053.

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...