Se incalzeste vremea in Bacau: maximele vor fi de 6 grade Celsius

In judeţul Bacău s-au înregistrat temperaturi în uşoară creştere, cu valori minime de până la – 1°C. Nu s-au mai semnalat ninsori, ci doar uşoare intensificări ale vântului , cerul fiind în general senin sau parţial înnorat.

Pe drumurile naţionale din judeţ se circulă pe un carosabil uscat în mare parte, alternând şi cu porţiuni umede. S-a acţionat pe timpul nopţii cu 8 răspânditoare cu lamă, pentru împrăştierea de material antiderapant în zonele de risc expuse formării poleiului.

Pe majoritatea drumurilor judetene se circula in conditii de iarna pe un carosabil cu zapada batatorita.

Se acţionează în continuare în special în unele zone cu 11 auto cu răspânditor şi lamă şi 5 încărcătoare frontale – pentru lărgirea drumurilor, îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi împrăştierea de material antiderapant.

Pentru perioada următoarelor 24 ore, temperaturile se menţin la valori relativ ridicate atingând valori de până la plus 6 ° C după-amiaza, iar cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla de la slab la moderat dinspre nord.

Funcţionează în continuare cele 13 spaţii amenajate special pentru persoanele fără adăpost în municipiile şi oraşele judeţului, unde, în special pe timpul nopţii sunt asigurate condiţii de cazare, hrană şi asistenţă medicală celor aflaţi în dificultate.

Sunt asigurate stocurile necesare de materiale antiderapante şi combustibil şi nu sunt semnalate, la această oră, probleme deosebite în ceea ce priveşte furnizarea utilităţilor publice (apă, căldură, curent electric, gaz metan).

În cazul apariţiei oricărui tip de risc care poate genera o situaţie de urgenţă, Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău poate fi contactat la telefon 0234/550000 sau fax 0234/575053.