6.1 C
Bacău
vineri, martie 24, 2023

O foarte scurtă istorie a instrumentelor de scris

Egiptenii antici dezvoltaseră scrierea pe suluri de...

Bărbații și parfumurile. Când și cum?

Istoric vorbind, aristocrația occidentală a folosit parfumurile...

Cum sa fii mereu cu un pas inaintea afectiunilor cardiovasculare

Grija pentru sanatate trebuie sa devina o...

Bărbat bănuit de furt calificat, reținut de polițiștii Secţiei 2 Poliţie Bacău

Fapt diversInfractionalBărbat bănuit de furt calificat, reținut de polițiștii Secţiei 2 Poliţie Bacău
- Advertisement -

La data de 15 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău au reţinut un bărbat de 43 de ani, bănuit de comiterea unor infracţiuni de furt calificat. Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada decembrie 2020-februarie 2021, bărbatul ar fi pătruns, fără drept, în birourile unor societăţi comerciale din Bacău, de unde ar fi sustras telefoane mobile şi portofele, cauzând un prejudiciu în valoare de 4.000 de lei.

În urma probatoriului administrat, bănuitul a fost reținut pe baza de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru furt calificat.

Poliţiştii au recuperat o parte din prejudiciu şi continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celui în cauză.

Cele mai eficiente strategii de prevenire sunt cele care combină dispozitivele tehnice de siguranţă cu vigilenţa angajaţilor. Eficacitatea camerelor de supraveghere cu circuit închis este sporită de o bună iluminare, de folosirea unor oglinzi amplasate pentru vizualizarea „unghiurilor moarte” din spaţiul comercial, precum şi de un persoanal bine instruit.

Alte titluri