luni 21 octombrie 2024

.

Cum tratăm o întindere...

Un ligament este o bandă fibroasă de țesut conjunctiv care leagă osul de...

Cum ne alegem cântarul?

Sunteți o persoană sportivă sau doar îngrijorată de siluetă? Faceți sport sau vă...

Trei trenduri pentru pasionatii...

Desi nu mai este o noutate faptul ca vietile oamenilor sunt in permanenta...

Cum sa fii mereu...

Grija pentru sanatate trebuie sa devina o prioritate pentru persoanele adulte. Stilul de...
AcasăActualitateSanatateBeneficiile potențiale pentru...

Beneficiile potențiale pentru sănătate ale vinului roșu

Obținut prin zdrobirea și fermentarea strugurilor de culoare închisă, vinul roșu a fost studiat de mai mulți ani și se crede că are o serie de beneficii pentru sănătate (atunci când este consumat cu moderație, desigur).

Vă poate proteja inima: vinul roșu poate avea mai multe efecte cardio-protectoare, iar o recenzie recentă a arătat că consumul de vin roșu a fost asociat cu un risc mai mic de a dezvolta boli de inimă. Dar Asociația Americană a Inimii subliniază o potențială problemă a cercetării actuale, afirmând că nu există o legătură stabilită cauză-efect și că alți factori, cum ar fi obiceiurile alimentare, pot juca un rol.

Poate combate inflamația: Vinul roșu este abundent în anumiți polifenoli, inclusiv resveratrol, antociani, catehine și tanini (proantocianidine și elagitanine). Resveratrolul se găsește în special nu doar în vinul roșu, ci și în alimente precum struguri, arahide, ciocolată și anumite fructe de pădure. Cercetările sugerează că compușii fenolici din vinul roșu prezintă proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Cercetările sugerează nu doar că consumul de vin roșu poate reduce rezistența la insulină, dar poate reduce și stresul oxidativ.

Vă poate ascuți mintea: flavanolii din vin vă pot proteja celulele corpului care susțin vasele de sânge sănătoase – un beneficiu fiziologic cheie care poate îmbunătăți fluxul de sânge către creier și preveni dezvoltarea plăcii dăunătoare. Studiile la animale sugerează că resveratrolul poate preveni în special declinul memoriei legate de vârstă.

Are efect asupra longevității: Studiile pe termen lung ale populației au legat consumul moderat de alcool de o viață mai lungă. Cercetările sugerează, de asemenea, că este posibil să se consolideze efectul resveratrolului printr-o dietă echilibrată, care pune accentul pe alimentele dense în nutrienți, ambalate cu fibre dietetice, vitamine și minerale (similar cu dieta mediteraneană). Așa că asociază paharul de vin roșu cu o masă sănătoasă!

Poate îmbunătăți starea de spirit: studiile au legat consumul moderat de alcool de o stare de spirit mai bună. Un studiu din 2014 a arătat că persoanele care au luat un pahar de vin roșu (atenție, nu vin rose) într-un mediu neplăcut au experimentat același nivel de îmbunătățire a dispoziției ca și persoanele care s-au transformat într-un mediu mai plăcut.

De citit!

Sindromul Marfan și legătura cu epigenetica: O nouă frontieră în înțelegerea bolilor genetice

Sindromul Marfan este o afecțiune genetică rară, dar gravă, care afectează țesutul conjunctiv al organismului. Aceasta poate duce la complicații serioase, inclusiv probleme cardiovasculare, scheletice și oculare. Afecțiunea este cauzată de mutații în gena FBN1 (fibrilina-1), care determină modificări...

Importanța sistemelor de supraveghere în securitatea locuinței și a spațiilor exterioare

Într-o lume tot mai interconectată și cu riscuri în continuă schimbare, securitatea locuințelor și a spațiilor de afaceri a devenit o prioritate pentru mulți dintre noi. Fie că vorbim despre protejarea bunurilor personale, prevenirea infracțiunilor sau monitorizarea activităților în...

INCENDII MISTERIOASE ÎN GURA VĂII! Două case mistuite de flăcări în aceeași noapte, la doar 200 de metri distanță!

A fost o noapte de coșmar pentru localnicii din comuna Gura Văii, unde două case au fost înghițite de flăcări în condiții suspecte, la o distanță de doar câteva sute de metri una de cealaltă! Totul s-a petrecut în...