luni 15 iulie 2024

.

Ce știm despre lansete....

O lansetă de pescuit este o tijă lungă și flexibilă folosită de pescari...

Comparație între Dacia Logan...

Automobilele reprezintă o parte esențială a vieții moderne, oferind o gamă variată de...

Câteva sfaturi utile pentru...

Sunt o grămadă de site-uri unde poți găsi sfaturi de mare folos în...

La ce trebuie să...

"Mâna a doua" e tot mai mult un eufemism. De obicei mașina pe...
AcasăActualitateSanatateBeneficiile potențiale pentru...

Beneficiile potențiale pentru sănătate ale vinului roșu

Obținut prin zdrobirea și fermentarea strugurilor de culoare închisă, vinul roșu a fost studiat de mai mulți ani și se crede că are o serie de beneficii pentru sănătate (atunci când este consumat cu moderație, desigur).

Vă poate proteja inima: vinul roșu poate avea mai multe efecte cardio-protectoare, iar o recenzie recentă a arătat că consumul de vin roșu a fost asociat cu un risc mai mic de a dezvolta boli de inimă. Dar Asociația Americană a Inimii subliniază o potențială problemă a cercetării actuale, afirmând că nu există o legătură stabilită cauză-efect și că alți factori, cum ar fi obiceiurile alimentare, pot juca un rol.

Poate combate inflamația: Vinul roșu este abundent în anumiți polifenoli, inclusiv resveratrol, antociani, catehine și tanini (proantocianidine și elagitanine). Resveratrolul se găsește în special nu doar în vinul roșu, ci și în alimente precum struguri, arahide, ciocolată și anumite fructe de pădure. Cercetările sugerează că compușii fenolici din vinul roșu prezintă proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Cercetările sugerează nu doar că consumul de vin roșu poate reduce rezistența la insulină, dar poate reduce și stresul oxidativ.

Vă poate ascuți mintea: flavanolii din vin vă pot proteja celulele corpului care susțin vasele de sânge sănătoase – un beneficiu fiziologic cheie care poate îmbunătăți fluxul de sânge către creier și preveni dezvoltarea plăcii dăunătoare. Studiile la animale sugerează că resveratrolul poate preveni în special declinul memoriei legate de vârstă.

Are efect asupra longevității: Studiile pe termen lung ale populației au legat consumul moderat de alcool de o viață mai lungă. Cercetările sugerează, de asemenea, că este posibil să se consolideze efectul resveratrolului printr-o dietă echilibrată, care pune accentul pe alimentele dense în nutrienți, ambalate cu fibre dietetice, vitamine și minerale (similar cu dieta mediteraneană). Așa că asociază paharul de vin roșu cu o masă sănătoasă!

Poate îmbunătăți starea de spirit: studiile au legat consumul moderat de alcool de o stare de spirit mai bună. Un studiu din 2014 a arătat că persoanele care au luat un pahar de vin roșu (atenție, nu vin rose) într-un mediu neplăcut au experimentat același nivel de îmbunătățire a dispoziției ca și persoanele care s-au transformat într-un mediu mai plăcut.

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...