6.1 C
Bacau

Jucatorii Asociatiei Romane de Backgammon, invitati la un concurs dedicat sporturilor mintii

De stiut!

In oraselul Pravets din Bulgaria, situat la circa 50 de km de capitala Sofia – locul in care s-a nascut fostul lider comunist al tarii Todor Jivkov, are loc in perioada 1-3 februarie a.c., un inedit Festival International al Sporturilor Mintii, care include in programul sau concursuri de sah, backgammon, poker si scrabble.

Locatia aleasa este cunoscutul Hotel “Riu Pravets” (4 stele), care ofera privelisti unice ale muntelui si lacului in apropierea caruia este situat, un luxos complex turistic ce pune la dispozitia clientilor sai o serie de facilitati moderne de SPA (cu o suprafata de 3.000 mp), de divertisment si sportive (cazinou, piscine, sali de gimnastica, terenuri tenis si de golf etc). La invitatia Federatiei Bulgare de Backgammon, vor participa si trei jucatori ai Asociatiei Romane de Backgammon (de fapt si singurii din Romania): Neculai Draganuta (Targu Ocna) – multiplu campion national si international la backgammon – presedintele asociatiei, Ion Tiploiu si Ciprian Sdrobis (ambii din Onesti).

Cei “trei muschetari” se vor lupta sambata, 2 februarie, in concursul de backgammon de 9/11/13 puncte dotat cu importante premii, primul loc fiind recompensat cu 1.000 de euro.

“Ne vom bate cu unii dintre cei mai buni jucatori din Europa, dar acest lucru nu ne sperie, ci dimpotriva ne mobilizeaza si ne antreneaza pentru competitiile inscrise in calendarul intern si international din acest an. E pacat totusi, ca datorita lipsei sponsorilor, nu putem participa cu mai multi jucatori la nicio intrecere internationala, ceea ce ar spori considerabil sansele de izbanda. Suntem astfel nevoiti sa suportam cheltuielile de transport, cazare, masa, ca si cele necesare inscrierii la diferitele categorii de joc”, a declarat Neculai Draganuta.

Orasul Pravets are o populatie de peste 4.500 de locuitori, iar muntii care il inconjoara confera asezarii un climat bland, cu vanturi rare, foarte propice pentru practicarea golfului.
Orasul, renumit pentru campusul sau universitar, este asociat nu numai cu locul de nastere al fostului “tar” comunist, dar si cu locul in care au fost produse primele calculatoare performante din Bulgaria. Tot aici, Academia de Golf a Complexului “Riu Pravets”, organizeaza pentru pasionatii jocului de golf diverse cursuri individuale si de grup.

Romulus Dan Busnea

Previous articleVisare
Next articleStarea drumurilor din judetul Bacau
- Advertisement -

Ultimele stiri