7.8 C
Bacau

Zilele Orașului Comănești 2017

De stiut!

Un weekend incendiar îi așteaptă pe comăneșteni, care sunt invitați de către oficialitățile locale la o nouă ediție a manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Orașului”.

Astfel, în cele trei zile de sărbătoare (4 – 6 august), localnicii, dar și cei care se vor afla prin zonă sunt invitați să participe la mai multe activități cultural-artistice și sportive.

Din sfera spectacolelor și concertelor care se vor desfășura în locația ,,Galion”, nu vor lipsi Carla`S Dreams, Bere Gratis, Alessia, Alb și Negru, Ralfo, Rareș, Jull, Maria Șalaru, Petrică Mâțu Stoian, ansamblurile folclorice ,,Busuiocul”, ,,Cununa Muntelui”, ,,Gospodarii de pe Valea Asăului” etc.

Tot în această perioadă, la Palatul ,,Ghika” se va desfășura sâmbătă, 5 august, cu începere de la ora 9.00, Simpozionul Științific Internaţional „Dimitrie Ghika-Comăneşti – In memoriam”, ajuns la ediția a VII-a, care atrage oameni de ştiinţă, personalităţi culturale, cadre didactice, elevi ș.a. O dată cu lucrările simpozionului va avea loc și festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului Interjudețean ,,Universul Cunoașterii”, ediția a III-a.

Organizatorul concursului este Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comăneşti în parteneriat cu Asociația Cultural Științifică „Dimitrie Ghika-Comănești”, Centrul de Informare Europeană „Europe Direct Comăneşti”, Comitetul Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (CRIFTS) al Academiei Române și Primăria oraşului Comăneşti. Concursul se adresează elevilor din învățământul gimnazial și liceal pasionați de știință, tehnică, istorie și artă.

Vom reveni cu detalii.

Romulus-Dan BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri