vineri 19 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulZilele Orașului Comănești...

Zilele Orașului Comănești 2017

Un weekend incendiar îi așteaptă pe comăneșteni, care sunt invitați de către oficialitățile locale la o nouă ediție a manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Orașului”.

Astfel, în cele trei zile de sărbătoare (4 – 6 august), localnicii, dar și cei care se vor afla prin zonă sunt invitați să participe la mai multe activități cultural-artistice și sportive.

Din sfera spectacolelor și concertelor care se vor desfășura în locația ,,Galion”, nu vor lipsi Carla`S Dreams, Bere Gratis, Alessia, Alb și Negru, Ralfo, Rareș, Jull, Maria Șalaru, Petrică Mâțu Stoian, ansamblurile folclorice ,,Busuiocul”, ,,Cununa Muntelui”, ,,Gospodarii de pe Valea Asăului” etc.

Tot în această perioadă, la Palatul ,,Ghika” se va desfășura sâmbătă, 5 august, cu începere de la ora 9.00, Simpozionul Științific Internaţional „Dimitrie Ghika-Comăneşti – In memoriam”, ajuns la ediția a VII-a, care atrage oameni de ştiinţă, personalităţi culturale, cadre didactice, elevi ș.a. O dată cu lucrările simpozionului va avea loc și festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului Interjudețean ,,Universul Cunoașterii”, ediția a III-a.

Organizatorul concursului este Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comăneşti în parteneriat cu Asociația Cultural Științifică „Dimitrie Ghika-Comănești”, Centrul de Informare Europeană „Europe Direct Comăneşti”, Comitetul Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (CRIFTS) al Academiei Române și Primăria oraşului Comăneşti. Concursul se adresează elevilor din învățământul gimnazial și liceal pasionați de știință, tehnică, istorie și artă.

Vom reveni cu detalii.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Paradă de datini și obiceiuri de iarnă pe Valea Trotușului

Întreaga vale a Trotușului a îmbrăcat straiele marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, Crăciunul.În toată această perioadă și până la finele anului 2017, în localitățile din această frumoasă zonă au răsunat glasurile colindătorilor, într-o atmosferă de de voie...

,,Zilele Orașului Comănești” – Programul complet al manifestărilor

"Zilele orasului Comanesti 2017” (4 - 6 august) încep astăzi, 4 august, la ora 10.30, cu un ceremonial militar-religios închinat eroilor căzuți în Primul Război Mondial, care va avea loc la Cimitirul Internațional al Eroilor din Comănești, cu participarea...

,,In Context Slănic-Moldova”, punct și de la capăt…

Au trecut câteva zile de la încheierea primei ediții a proiectului de rezidență artistică internațională ,,In Context”, iar ecourile nu s-au stins încă și nici nu se vor stinge, întrucât s-a produs scânteia, iar flacăra s-a aprins... Un proiect...