duminică, septembrie 24, 2023

Despre șomajul tehnic pe timpul pandemiei

Şomajul tehnic este perioada în care salariaţii...

Ce trebuie să știe o gravidă despre preeclamsie

Preeclampsia este o tulburare a sarcinii caracterizată...

Câteva trucuri utile pentru albitul dinților

Mulți factori fac ca dinții să-și piardă...

Mi-am luat cuptor cu microunde. Cum îl folosesc?

De stiutMi-am luat cuptor cu microunde. Cum îl folosesc?
- Advertisement -

Majoritatea oamenilor se gândesc să folosească cuptorul cu microunde doar pentru a reîncălzi mâncarea sau pentru a găti mese simple. Dar știați că puteți folosi cuptorul cu microunde pentru a face tot felul de preparate delicioase? Iată câteva sfaturi despre cum să profitați la maximum de cuptorul cu microunde:

Utilizați vasele de gătit potrivite

Asigurați-vă că utilizați vase de gătit sigure pentru cuptorul cu microunde și care vor permite alimentelor să se gătească uniform. Sticla, ceramica și plasticul sunt alegeri bune. Evitați vasele metalice, deoarece pot provoca scântei. Prin urmare, dacă nu sunteți sigur, verificați manualul de utilizare sau contactați producătorul.

Aflați puterea cuptorului cu microunde.

Acest lucru vă va ajuta să gătiți alimentele în mod corespunzător și să evitați gătirea excesivă sau gătirea insuficientă. Pe de altă parte, un cuptor cu microunde foarte puternic ar putea găti mâncarea prea repede. De asemenea, rețineți că timpul de gătire va varia în funcție de puterea cuptorului cu microunde.

Preîncălziți cuptorul

La fel ca un cuptor obișnuit, cuptorul cu microunde funcționează cel mai bine atunci când sunt preîncălzite înainte de gătit. În plus, alimentele se gătesc mai uniform atunci când sunt menționate într-un cuptor preîncălzit. În plus, multe rețete de gătit cu microunde necesită pornirea procesului de gătire la MARE și apoi reducerea puterii pentru a finaliza gătirea.

Utilizați setarea de dezghețare

Aceasta este o modalitate excelentă de a dezgheța carnea sau legumele congelate rapid și în siguranță. Cu toate acestea, asigurați-vă că gătiți alimentele imediat după dezghețare, deoarece pot începe să se gătească în timpul procesului de dezghețare.

Experimentați cu diferite setări

Un cuptor cu microunde are mai mult decât un simplu comutator de pornire/oprire – de obicei există mai multe setări de putere din care să alegeți. Experimentați pentru a vedea care funcționează cel mai bine pentru felul de mâncare pe care îl pregătiți.

Aflați când să folosiți cuptorul cu microunde și când nu

Unele alimente sunt mai bine gătite într-un cuptor tradițional sau pe plită – așa că nu vă fie teamă să experimentați și să aflați ce funcționează cel mai bine.

Citiți manualul de instrucțiuni

O, da! Veți spune că nu e mașina de spălat și ca puteți folosi un cuptor cu microunde și fără să citiți instrucțiunile… Vă asigur că este nevoie. Acest lucru vă va asigura că înțelegeți cum să utilizați cuptorul în siguranță și corect. Cu toate acestea, dacă nu aveți manualul, de obicei puteți găsi unul online.

Descoperă numeroasele alimente pe care le poți prepara la cuptorul cu microunde

S-ar putea să fii surprins să afli că există o serie de alimente diferite care pot fi gătite în cuptorul cu microunde. Acestea includ lucruri precum legume, paste, orez, pui, pește și chiar deserturi. Așadar, dacă sunteți în căutarea unor rețete noi și interesante de încercat, asigurați-vă că consultați unele dintre numeroasele cărți de bucate care sunt disponibile special pentru gătit la microunde.

Cum să curățați un cuptor cu microunde

Dacă doriți să vă păstrați cuptorul cu microunde în stare de top, este important să le curățați în mod regulat. În funcție de cât de des îl folosiți, ar trebui să urmăriți să-i curățați bine cel puțin o dată pe lună. Iată câteva sfaturi despre cum să vă curățați cuptorul cu microunde:

Începeți prin a îndepărta orice resturi alimentare din interiorul cuptorului cu microunde folosind o cârpă umedă sau un burete;

Apoi, curățați suprafețele interioare cu o soluție de oțet și apă (1 parte oțet la 2 părți apă);

În cele din urmă, lustruiți interiorul cuptorului cu microunde cu o cârpă uscată pentru a îndepărta orice umiditate reziduală.

Curățarea exteriorului cuptorului cu microunde este, de asemenea, importantă. Pentru a face acest lucru, pur și simplu ștergeți suprafața cu o cârpă umedă sau un burete și apoi uscați-o cu un prosop curat și uscat. Dacă există pete încăpățânate, puteți folosi un detergent ușor pe o cârpă umedă pentru a le îndepărta.

Alte titluri