duminică 14 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăDe stiutModul corect pentru...

Modul corect pentru a-ți spăla părul

Spălatul pe cap nu e chiar așa de simplu cum ne-am imagina. În orice caz, tehnica spălatului părului nu se ghicește, se învață, pentru că nu înseamnă doar să te uzi pe cap, să dai cu șampon și să clătești. Aplicarea unor tehnici adecvate de spălare a părului vă permite să vă asigurați că nu vă deteriorați părul și foliculii. De asemenea, o tehnică bună nu vă va permite să vă răniți pielea de pe scalp.

În primul rând, iată un sfat bun: Nu vă spălați părul în fiecare zi! Altfel vă veți îndepărta părul de uleiurile sale naturale. Acest lucru vă poate usca și deteriora părul pe termen lung. Dar, la fel ca și șamponul, timpul optim pentru spălarea părului variază puțin în funcție de tipul tău de păr. Tipurile de păr gras pot necesita spălare la fiecare 2 până la 3 zile, dar părul uscat poate avea nevoie doar de spălare de 1 până la 2 ori pe săptămână. În orice caz, dacă lăsăm să treacă câteva zile între spălări oferim uleiurilor naturale ale părului șansa de a-și face treaba și de a-ți menține părul sănătos.

Majoritatea dintre noi nu se gândesc la apa pe care o folosim pentru a ne spăla părul, dar poate conta. Apa dură conține minerale, cum ar fi calciul și magneziul, care pot lăsa o peliculă pe păr. Aceasta poate face dificilă hidratarea eficientă a părului. În timp, apa dură vă poate usca părul și îl poate lăsa predispus la rupere. În cazuri severe, poate duce chiar la căderea părului dacă apa dură vă irită sever scalpul sau dacă aveți o afecțiune a pielii, cum ar fi eczema sau psoriazisul. Acesta este motivul pentru care se zvonește că unele celebrități insistă să-și spele părul cu apă îmbuteliată.

Acest lucru, desigur, nu este practic pentru noi ceilalți. Cei mai mulți dintre noi au foarte puțin control asupra nivelurilor de minerale din apa care iese din dușurile noastre. Dacă ești proprietarul casei tale, ai putea lua în considerare un dedurizator de apă pentru toată casa ta. Dacă stați cu chirie, puteți instala un cap de duș dedurizator de apă, care conține cartușe de carbon pentru a elimina excesul de minerale și pentru a vă purifica apa într-un mod rentabil. În plus, puteți folosi șampoane de clarificare pentru a ajuta la revigorarea părului deteriorat de apa dură și puteți aplica măști de păr de 1 până la 2 ori pe săptămână.

Cum se spală corect părul

-Udă-ți bine părul!
Nu sari direct in aplicarea samponului. În schimb, lăsați părul să se ude complet. Aceasta ajută la deschiderea cuticulelor, făcând mai ușor ca părul să absoarbă balsamul.

-Aplicați șamponul
Înainte de a aplica șamponul pe păr, amestecați-l cu puțină apă în palma mâinii. În acest fel, vei reduce impactul direct al șamponului asupra scalpului tău și vei reduce consumul de produse.

-Masează ușor scalpul
Este ușor să fii tentat să te bagi cu unghiile și să „slăbiți” acumularea de pe scalp, dar aceasta este o idee foarte proastă. În schimb, fă-ți timp să-ți masezi scalpul cu o presiune ușoară, fără unghii, timp de aproximativ 3 minute.

-Clătiți bine
Petreceți 1 până la 2 minute clătiți-vă părul pentru a vă asigura că nu rămâne spumă. Dacă aveți părul uscat, poate doriți să încercați să clătiți cu apă rece, deoarece ajută părul să rămână mai puternic și mai sănătos.

-Aplicați balsamul
Nu trebuie să puneți balsam pe scalp – ar putea face lucrurile uleioase. În schimb, aplicați balsamul de la mijlocul tijei până la vârfurile părului. În timp ce lăsați balsamul să se înmoaie, puteți folosi un pieptene cu dinți largi pentru a vă descurca părul, dacă doriți.

-Clătiți din nou
La fel ca și în cazul șamponului, asigură-te că ai clătit bine.

-Uscați
Odată ce ieșiți de la duș, uscați-vă părul cu prosopul. Dacă poți, folosește un prosop din microfibră sau un tricou vechi pentru a-ți usca părul. Cu cât fibra materialului este mai aspră, cu atât poate provoca mai multe daune părului tău.

Nu în ultimul rând, aveți grijă ce produse folosiți! Cu alte cuvinte, nu vă alegeți șamponul doar pentru că miroase frumos. Dacă nu alegeți șamponul potrivit, s-ar putea să vă deteriorați părul. Dacă aveți păr fin, veți dori să utilizați un șampon de clarificare blând. Daca aveți părul des sau aspru, căutați ceva cu calități hidratante. Dacă aveți părul vopsit, căutați ceva sigur pentru culoare, care să nu vă șteargă vopseaua de păr de fiecare dată când îl spălați (ori, dacă folosiți vopsea sprâncene, să nu vă afecteze culoarea). Pentru părul decolorat, căutați un șampon de clarificare pentru a preveni tonurile de galben nedorite. Poate e mai bine să cereți sfatul unui stilist care să vă recomande șampoane profesionale. Indiferent de tipul dvs. de păr, probabil veți dori să evitați șampoanele care conțin sulfați și siliconi.

Deși aceste ingrediente vă pot ajuta șamponul să facă spumă și să vă lase părul curat, ele pot ajunge să-l usuce în timp. Aceste ingrediente îndepărtează uleiurile naturale ale părului, lăsându-vă părul predispus la rupere și să arate plictisitor. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți păr fin, păr uscat sau păr predispus la încrețire. Sulfații pot provoca, de asemenea, iritații ale pielii pentru unele persoane, în special pentru cei cu piele sensibilă. De aceea, persoanele cu rozacee, eczeme sau dermatită de contact ar putea dori să evite șampoanele cu sulfați.

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...