18.9 C
Bacau

Starea drumurilor din judetul Bacau

De stiut!

In judeţul Bacău s-au înregistrat în continuare temperaturi scăzute, cu valori minime de aproximative – 14 ° C. Ninsorile au încetat şi vântul mai suflă slab la moderat, local cu intensificări de până la 40 km/h.

Se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile naţionale din judeţ pe un carosabil umed alternând cu porţiuni acoperite cu zăpadă bătătorită.

Se acţionează în continuare cu 7 răspânditoare cu lamă, pentru curăţarea carosabilului şi împrăştierea de material antiderapant în zonele de risc expuse vântului şi formării poleiului.

Pe majoritatea drumurilor judeţene se circulă în condiţii de iarnă pe un carosabil curat, paríal cu zăpadă bătătorită.

La această oră mai sunt îngreunate doar două drumuri judeţene:
DJ 207F: Ilieşti Pădureni
DJ 252F: Viforeni-Bărtăşeşti

Se acţionează în continuare pe ansamblul judeţului cu 15 auto cu răspânditor şi lamă, 4 autogredere, 6 încărcătoare, 3 buldoexcavatoare şi un utilaj de tip Wollă, pentru curăţarea carosabilului şi împrăştierea de material antiderapant.

In municipiile şi localităţile judeţului se lucrează pentru degajarea drumurilor fără a fi semnalate probleme deosebite. Cele 13 spaţii funcţionează în continuare, fiind amenajate special pentru persoanele fără adăpost, unde, mai ales pe timpul nopţii, sunt asigurate condiţii de cazare, hrană şi asistenţă medicală celor aflaţi în dificultate. In cursul nopţii care a trecut au fost cazate 28 persoane la centrul din Bacău şi 5 la cel din Moineşti.

Nu au fost semnalate în judeţ probleme deosebite privind furnizarea utilităţilor publice (apă, căldură, curent electric, gaz metan).

Pentru perioada următoarelor 24 ore vremea se va mai încălzi uşor, iar vântul va sufla de la slab la moderat. Pe arii restrânse ziua se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Local, în timpul nopţii, se vor semnala ninsori la început ce se vor transforma apoi în lapoviţă şi ploaie, favorizând depuneri de polei. În zona de munte precipitaţiile vor fi mai mult sub formă de ninsoare. Izolat se va semnala ceaţă. Temperaturile vor avea valori cuprinse între minim -3 ° C şi maxim 5 ° C.

Carmen Cioltan
purtător de cuvânt – Instituţia Prefectului judeţului Bacău

- Advertisement -

Ultimele stiri