luni 15 iulie 2024

.

Impactul testelor genetice în...

În era modernă a medicinei personalizate, testele genetice pentru cancer și consultările genetice...

Cum să devii un...

Da, știu, cititul pare să nu mai fie la modă, ba unii chiar...

Antreprenoriatul și importanța mentoratului...

În era modernă, antreprenoriatul a devenit unul dintre cele mai discutate și atractive...

Eleganță și stil inconfundabil:...

Moda este mai mult decât simpla îmbrăcăminte; este o formă de exprimare a...
AcasăFapt diversTrei jandarmi bacauani...

Trei jandarmi bacauani s-au intors din misiune din Afganistan

Trei jandarmi bacauani care au participat la o misiune in Afganistan s-au intors acasa si au fost decorati de ministrul de interne in cadrul unei ceremonii care a avut loc luni.

Un ofiter si doi subofiteri ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bacau au primit, alaturi de alti 73 de jandarmi, „Distincţia de serviciu pentru misiuni în străinătate”, acordata pentru participarea la o misiune de instruire şi perfecţionare a forţelor de ordine din Afganistan, în perioada mai – noiembrie 2012.

Căpitanul Dima Adrian de 38 ani si plutonierii Hârlea Petrea de 27 ani şi Urban Paul Robert de 32 ani au participat luni la Ceremonia de medaliere a Detaşamentului de Jandarmi care a executat misiuni de pregătire sub egida NATO, în Afganistan.

Toţi cei 76 de jandarmi ai contingentului au primit „Distincţia de serviciu pentru misiuni în străinătate”.

“Întâlnirea cu dumneavoastră reprezintă un moment emoţionant, cu atât mai mult cu cât suntem în preajma Zilei Naţionale a României. Am primit mesaje de felicitare de la comandanţii străini, fiind asigurat că aţi cooperat cu ei la cele mai înalte standarde. V-aţi întors dintr-un loc periculos, poate cel mai periculos din lume şi ne-aţi făcut să fim mândri de dumneavoastră”, le-a spus ministrul Administraţiei şi Internelor jandarmilor prezenţi la festivitate.

În acelaşi context, comandantul contingentului a oferit ministrului Mircea Duşa Drapelul Detaşamentului, cu semnăturile tuturor luptătorilor, precum şi un bluzon specific forţelor naţionale care desfăşoară misiuni în Afganistan.

La finalul ceremoniei, ministrul Mircea Duşa le-a urat membrilor Detaşamentului sărbători fericite alături de familii şi, conform tradiţiei contingentelor anterioare, cei prezenţi au făcut o fotografie de grup.

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...