duminică, octombrie 1, 2023

Trei jandarmi bacauani s-au intors din misiune din Afganistan

Fapt diversTrei jandarmi bacauani s-au intors din misiune din Afganistan
- Advertisement -

Trei jandarmi bacauani care au participat la o misiune in Afganistan s-au intors acasa si au fost decorati de ministrul de interne in cadrul unei ceremonii care a avut loc luni.

Un ofiter si doi subofiteri ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Bacau au primit, alaturi de alti 73 de jandarmi, „Distincţia de serviciu pentru misiuni în străinătate”, acordata pentru participarea la o misiune de instruire şi perfecţionare a forţelor de ordine din Afganistan, în perioada mai – noiembrie 2012.

Căpitanul Dima Adrian de 38 ani si plutonierii Hârlea Petrea de 27 ani şi Urban Paul Robert de 32 ani au participat luni la Ceremonia de medaliere a Detaşamentului de Jandarmi care a executat misiuni de pregătire sub egida NATO, în Afganistan.

Toţi cei 76 de jandarmi ai contingentului au primit „Distincţia de serviciu pentru misiuni în străinătate”.

“Întâlnirea cu dumneavoastră reprezintă un moment emoţionant, cu atât mai mult cu cât suntem în preajma Zilei Naţionale a României. Am primit mesaje de felicitare de la comandanţii străini, fiind asigurat că aţi cooperat cu ei la cele mai înalte standarde. V-aţi întors dintr-un loc periculos, poate cel mai periculos din lume şi ne-aţi făcut să fim mândri de dumneavoastră”, le-a spus ministrul Administraţiei şi Internelor jandarmilor prezenţi la festivitate.

În acelaşi context, comandantul contingentului a oferit ministrului Mircea Duşa Drapelul Detaşamentului, cu semnăturile tuturor luptătorilor, precum şi un bluzon specific forţelor naţionale care desfăşoară misiuni în Afganistan.

La finalul ceremoniei, ministrul Mircea Duşa le-a urat membrilor Detaşamentului sărbători fericite alături de familii şi, conform tradiţiei contingentelor anterioare, cei prezenţi au făcut o fotografie de grup.

Alte titluri