miercuri, noiembrie 29, 2023

Avantajele si dezavantajele calatoriei cu autocarul international

Unul dintre cele mai avantajoase sisteme de...

Ce trebuie să știți despre cercei

De la cercei cu mărgele la cercei...

10 ponturi esențiale pentru întreținerea corespunzătoare a autoturismului

Întreținerea regulată a autoturismului este cheia pentru...

În pragul zilei naţionale a României, la Bacău s-a organizat expoziţia dedicată Eroului Necunoscut

CoolturaÎn pragul zilei naţionale a României, la Bacău s-a organizat expoziţia dedicată Eroului Necunoscut
- Advertisement -

Marţi, 27 noiembrie 2012, cu începere de la ora 13.00, la Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” din Bacău, a avut loc vernisajul expoziţiei “Eroul Necunoscut – simbol al eroismului naţional”, organizată de Consiliul Judeţean Bacău în colaborare cu Muzeul Militar Naţional “Regele Ferdinand I”- Filiala Bacău. La vernisaj a participat consilierul Prefectului, domnul Mihai Bandraburu, preşedintele Asociaţiei “Cultul Eroilor domnul Paul Valerian Timofte, preotul militar Ioan Roncea, comandanţi de arme şi cadre militare ai unităţilor din Bacău, muzeografi autohtoni şi bucureşteni, elevi şi profesori. Evenimentul a fost completat cu programul artistic susţinut de Fanfara militară a Garnizoanei Bacău.

Istoria Eroului Necunoscut al României, ca instituţie reprezentativă a eroismului românesc, îşi are originea în anul 1923. Pe pământul eroicelor lupte de la Mărăşeşti, acesta fost desemnat dintre zece sicrie cu eroi necunoscuţi aduse de pe toate fronturile importante din ţară, de către copilul de trupă Amilcar Săndulescu.

Eroul Necunoscut este simbolul martirajului şi a jertfei de sine, o emblemă a eroismului colectiv şi însumează, în fapt pe toţi cei aproape 80.000 de soldaţi morţi în Primul Război Mondial în luptele de pe văile şi dealurile Moldovei.

Prezent la întâlnire, consilierul Mihai Bandraburu, a transmis mesajul de pioasă recunoştinţă din partea prefectului judeţului Bacău, domnul Claudiu-Octavian Şerban, pentru toţi aceia care, voluntar, au ales să se jertfească pentru ţară.

”Cu nume sau fără nume, toţi cei căzuţi în lupta pentru apărarea ţării sunt eroii noştri. Ei s-au adus pe sine jertfă neamului românesc şi pentru acest fapt Biserica îi cinsteşte în egală măsură, acordându-le cinstea pe care o merită. Chiar dacă mai sunt semeni care consideră comemorarea eroilor un fapt desuet şi aparţinând, poate, unui trecut mai îndepărtat de realităţile şi provocările zilelor noastre, semnificaţia acestui moment transcede barierele timpului, ea este în fapt mult mai profundă. Cine nu îşi cinsteşte mama, tatăl, neamul şi istoria, nici el, la rându-i, nu va primi cinstea pe care, poate, ar merita-o.

Pentru că ne aflăm în perioada Postului Naşterii Mântuitorului şi în apropierea serbării zilei naţionale a României, momente de sărbătoare în care jertfa şi naşterea unui neam sunt mereu întrepătrunse, să spunem celor căzuţi, Dumnezeu să-i odihnească în pace!. Noi, cei de astăzi, suntem datori să dobândim înţelepciune şi maturitate, ca prin ceea ce înfăptuim zi de zi să oferim prilej de bucurie, mândrie şi recunoştinţă generaţiilor următoare”, a declarat în numele prefectului Claudiu-Octavian Şerban consilierul Mihai Bandraburu .

Alte titluri