sâmbătă 20 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCoolturaÎn pragul zilei...

În pragul zilei naţionale a României, la Bacău s-a organizat expoziţia dedicată Eroului Necunoscut

Marţi, 27 noiembrie 2012, cu începere de la ora 13.00, la Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” din Bacău, a avut loc vernisajul expoziţiei “Eroul Necunoscut – simbol al eroismului naţional”, organizată de Consiliul Judeţean Bacău în colaborare cu Muzeul Militar Naţional “Regele Ferdinand I”- Filiala Bacău. La vernisaj a participat consilierul Prefectului, domnul Mihai Bandraburu, preşedintele Asociaţiei “Cultul Eroilor domnul Paul Valerian Timofte, preotul militar Ioan Roncea, comandanţi de arme şi cadre militare ai unităţilor din Bacău, muzeografi autohtoni şi bucureşteni, elevi şi profesori. Evenimentul a fost completat cu programul artistic susţinut de Fanfara militară a Garnizoanei Bacău.

Istoria Eroului Necunoscut al României, ca instituţie reprezentativă a eroismului românesc, îşi are originea în anul 1923. Pe pământul eroicelor lupte de la Mărăşeşti, acesta fost desemnat dintre zece sicrie cu eroi necunoscuţi aduse de pe toate fronturile importante din ţară, de către copilul de trupă Amilcar Săndulescu.

Eroul Necunoscut este simbolul martirajului şi a jertfei de sine, o emblemă a eroismului colectiv şi însumează, în fapt pe toţi cei aproape 80.000 de soldaţi morţi în Primul Război Mondial în luptele de pe văile şi dealurile Moldovei.

Prezent la întâlnire, consilierul Mihai Bandraburu, a transmis mesajul de pioasă recunoştinţă din partea prefectului judeţului Bacău, domnul Claudiu-Octavian Şerban, pentru toţi aceia care, voluntar, au ales să se jertfească pentru ţară.

”Cu nume sau fără nume, toţi cei căzuţi în lupta pentru apărarea ţării sunt eroii noştri. Ei s-au adus pe sine jertfă neamului românesc şi pentru acest fapt Biserica îi cinsteşte în egală măsură, acordându-le cinstea pe care o merită. Chiar dacă mai sunt semeni care consideră comemorarea eroilor un fapt desuet şi aparţinând, poate, unui trecut mai îndepărtat de realităţile şi provocările zilelor noastre, semnificaţia acestui moment transcede barierele timpului, ea este în fapt mult mai profundă. Cine nu îşi cinsteşte mama, tatăl, neamul şi istoria, nici el, la rându-i, nu va primi cinstea pe care, poate, ar merita-o.

Pentru că ne aflăm în perioada Postului Naşterii Mântuitorului şi în apropierea serbării zilei naţionale a României, momente de sărbătoare în care jertfa şi naşterea unui neam sunt mereu întrepătrunse, să spunem celor căzuţi, Dumnezeu să-i odihnească în pace!. Noi, cei de astăzi, suntem datori să dobândim înţelepciune şi maturitate, ca prin ceea ce înfăptuim zi de zi să oferim prilej de bucurie, mândrie şi recunoştinţă generaţiilor următoare”, a declarat în numele prefectului Claudiu-Octavian Şerban consilierul Mihai Bandraburu .

De citit!

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...