luni 15 iulie 2024

.

Bărbații și parfumurile. Când...

Istoric vorbind, aristocrația occidentală a folosit parfumurile pentru a-și ascunde duhoarea. Nu este...

Două suplimente alimentare pentru...

Suplimentele alimentare au câștigat popularitate în rândul persoanelor preocupate de sănătate și de...

Deserturile copilăriei

Cicolata e bună, panetonele, la fel, merge și un tiramisu. Dar nimic nu...

Cum întreținem o poartă...

Poarta este un dispozitiv mecanic și vă va proteja mai eficient proprietatea comercială...
AcasăFapt diversLa fiecare patru...

La fiecare patru zile, o persoană şi-a pierdut viaţa în urma asfixiei sau intoxicaţiei cu monoxid de carbon

Disfuncţionalităţile înregistrate la coşurile de fum sau utilizarea aragazurilor ca surse de încălzire sunt câteva dintre cauzele care au stat la originea a numeroase evenimente tragice înregistrate în aria de activitate a companiei E.ON Gaz Distribuţie, în prima lună a acestui an.

Astfel, numai în intervalul 1 ianuarie – 4 februarie 2013 au fost înregistrate 7 cazuri de asfixii şi intoxicaţii cu monoxid de carbon. Evenimentele s-au soldat cu 12 victime, dintre care 8 au decedat, ceea ce înseamnă că la fiecare patru zile o persoană a murit asfixiată cu monoxid de carbon.

Numărul persoanelor decedate în acest interval de aproximativ o lună este similar cu numărul celor decedate pe parcursul întregului an 2012, situaţia fiind una fără precedent în aria de activitate a E.ON.

Cauza principală a acestor evenimente tragice a fost utilizarea unor surse de încălzire alimentate cu gaze naturale, racordate la coşuri de fum necurăţate sau înfundate, construite necorespunzător sau chiar folosirea unor aparate de încălzire improprii, deteriorate sau neracordate la coşuri sau utilizarea aragazurilor pentru încălzire şi lăsarea lor în funcţiune în timpul nopţii.

Punând în centrul preocupărilor siguranţa populaţiei, E.ON şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.), parteneri în cadrul campaniei “Împreună pentru siguranţă”, atrag atenţia asupra necesităţii curăţării coşurilor de fum şi a întreţinerii căilor de ventilare. Aceste măsuri de siguranţă sunt esenţiale pentru evitarea intoxicaţiilor şi asfixierilor cu monoxid de carbon dar şi pentru prevenirea incendiilor.

Pentru siguranţa cetăţenilor, E.ON şi I.G.S.U recomandă acestora să se asigure de verificarea şi curăţarea coşurilor de fum de cel puţin două ori pe an, una dintre verificări trebuind să fie efectuată neapărat înaintea începerii sezonului rece, exclusiv prin intermediul firmelor de coşărit sau al persoanelor autorizate să efectueze asemenea intervenţii.

Totodată, se impune supravegherea aparatelor neautomatizate care funcţionează cu flacără deschisă (aragazurilor) şi interzicerea utilizării acestora ca surse de încălzire.

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...